реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Янукович відповість за голодомор

Попереднє судове засідання у справі за позовом громадянина Володимира Волосюка до Президента України Віктора Януковича відбудеться 15 червня в Києві у Печерському районному суді, повідомляє прес-служба Народного руху України.

У своїй позовній заяві Волосюк наголошує, що глава держави, заявивши 27 квітня у Страсбурзі про заперечення Голодомору як геноциду Українського народу, зганьбив честь і гідність позивача і вчинив акт наруги над знищеними мільйонами людей в такий злочинний спосіб.

Волосюк просить суд винести рішення, яке зобов’яже Президента публічно вибачитися перед позивачем і перед українським народом.

За його словами, своєю заявою Янукович порушив норми Закону «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні» від 28 листопада 2006 pоку, перша стаття якого стверджує: «Голодомор 1932–1933 років в Україні є геноцидом Українського народу», а стаття 2 наголошує: «Публічне заперечення Голодомору 1932–1933 років в Україні як геноциду визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним», мовиться в повідомленні Руху.

Крім того, позивач переконаний, що Президент проігнорував рішення Апеляційного суду Києва, який визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними в «геноциді української національної групи в 1932–33 роках шляхом штучного створення життєвих умов, розрахованих на її часткове фізичне знищення».

http://www.radiosvoboda.org/content/article/2071010.html




Теги:Рух, Янукович, апеляційний суд, суд, Голодомор, штучний голод


Читайте також



Коментарі (0)
avatar