реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Якщо натрапили на снаряд

У с. Олешня Ріпкинського району нещодавно 15-річний син господарки копав яму для встановлення огорожі та натрапив на предмет, схожий на снаряд.

Повідомлення до районного відділу МНС надійшло о 16:45. Місце знахідки охоронялось співробітниками міліції. Наступного дня до місця пригоди прибула піротехнічна група Головного облуправління МНС та встановила: це 75-мм артилерійський снаряд часів Великої Вітчизняної війни. Фахівці ретельно обстежили прилеглу територію та виявили ще один подібний снаряд. Обидва предмети знаходились у бойовому стані. О 12-й годині у спеціально відведеному місці за межами населеного пункту, снаряди були знищені.

З початку року на Чернігівщині зафіксовано 64 випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. Піротехніками Головного облуправління МНС знищено 93 артснаряди, 3 авіабомби, 13 мінометних мін та 13 ручних гранат часів війни.

Якщо Ви виявили боєприпаси, або схожі на них невідомі предмети, ні в якому разі не чіпайте їх. Негайно вийдіть за межі небезпечної зони і повідомте про подію у оперативно-рятувальну службу телефоном за номером 101 або в міліцію.

Петро АНТОНЕНКО




Теги:піротехніки, вибухонебезпечні предмети, Війна, міна, снаряд, Олешня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar