реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Якщо набрякають ноги…

* При набряку ніг народна медицина радить пошити мішки з бавовняної тканини за розмірами ноги до коліна. Наповнити їх листям берези і вставити ноги хворого в мішок з таким розрахунком, щоб ногу з усіх боків облягав товстий (приблизно в палець завтовшки) шар листя. Ноги сильно потітимуть. Якщо через 3-4 години виявиться, що листя дуже сильно намокло, треба замінити його новим. Зробіть кілька таких сеансів – і набряки зникнуть. Якщо набряки невеликі – вистачить пари таких процедур.

* При набряках ніг корисно пити відвар з насіння льону. Для його приготування 4 ч.л. насіння залити 1 л води, кип’ятити 10-15 хвилин. Каструлю накрити і поставити в тепле місце на 1 годину. Для смаку можна додати лимонного або якого іншого фруктового соку. Пити гарячим по 1/2 склянки через 2 години 6-8 разів на день. Строк лікування 2-3 тижні.

* Для усунення різноманітних неприємних симптомів на ногах чи обличчі: гарно промити зелень петрушки і пропустити її через м’ясорубку. Склянку отриманої маси покласти у скляну емальовану посудину, залити двома склянками крутого окропу і настояти в теплі 8-9 годин. Потім настій процідити, відтиснути сік і додати сік одного лимона середньої величини. Вживати по 1/3 склянки протягом двох днів підряд, зробити перерву на 3 дні, знову вживати 2 дні підряд тощо.

* При набряках ніг можна перемолоти свіже лися каланхое, наповнити ним наполовину півлітрову банку, залити її до повного об»єму горілкою і настояти 2 тижні. Розтирати ноги перед сном цією настоянкою.

* При набряках ніг можна обгорнути їх на ніч пластирем, зробленим з воску, оливкової олії і води. При необхідності процедуру повторити.

* Також при набряках ніг розчинити у відрі холодної води 1кг солі, намочити в розчині махровоий рушник і, трохи відтиснувши його, прикласти до поперека хворого. Процедуру треба робити 10 днів підряд перед сном. Невдовзі після цього почнеться активне сечовиділення. І набряки спадуть.

* Можна при набряках ніг застосовувати ванни з міцного відвару трави мокриці.

* Корисно пити при набряках ніг настій чайного гриба 7-8-денної давності по 100 мл (дітям по 10-20мл) 3 рази на день за 1 годину до їди.




Теги:набрякають ноги, чайний гриб



Коментарі (0)
avatar