реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Якість по-чернігівськи

Чернігівські підприємства стали учасниками XXIІ Міжнародної агропромислової виставки “АГРО-2010”.
Виставка відкрилася 15 червня у Києві, у Національному комплексі "Експоцентр України". Це найбільший і найпрестижніший показ досягнень агропромислового комплексу нашої держави.

Відкрив його Президент України Віктор Янукович. Він наголосив, що виставка демонструє потенціал нашої держави як житниці світу. А реформування агропромислового комплексу має покращити життя селян.

"Представлені експонати свідчать про неухильне об’єднання зусиль аграріїв, влади, науковців, бізнесових та ділових кіл щодо підвищення ефективності агропромислового виробництва", - відзначив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький.

Він додав, що Держспоживстандарт сприяє випуску конкурентоспроможного виробництва, впроваджуючи державні стандарти, удосконалюючи метрологічну систему та системи сертифікації і управління якістю.

Наша область хвалиться якістю

Чернігівщину на виставці представляють понад 2 десятки підприємств.

Зокрема, чернігівські підприємства "Вимал" та "Левона" виробляють картопляний крохмаль та крохмалепродукти.

Ічнянський завод сухого молока та масла та Ічнянський молочноконсервний комбінат представили свої продукти з молока.

Взяли участь у виставці виробники сирів: Новгород-сіверський сирзавод, Менське підприємство "Прометей. Філія "Менський сир", Коропський сирзавод.

Серед учасників і тваринники – ТОВ "Агрікор" (село Сергієвка Прилуцького району), СТОВ "Головеньківське" (село Головеньки Борзнянського району).

Свою продукцію запропонували відвідувачам АТЗТ "Ритм", кондитерська фабрика "Стріла", ВАТ "Чернігівський молокозавод", завод продтоварів "Ясен", ВАТ "Чернігівська макаронна фабрика".

ВАТ "Ніжинсільмаш показав на виставці обладнання для вирощування птиці.

Учасниками заходу стали і науковці Чернігівщини. ЗАТ "Чернігівеліткартопля" славиться своїми розробками – сортовою картопле. Чернігівський інститут АПВ УААН виводить елітне насіння високоврожайних сортів зернових та інших культур.

Системи дають впевненість

Майже всі учасники виставки від Чернігівщини мають впроваджені системи управління якістю та системи управління безпечністю харчової продукції НАССР. Тож не дивно, що вони – серед кращих і стабільних підприємств нашої держави.

Начальник відділу систем управління ДП "Чернігівстандартметрологія" Тетяна Рудик підкреслила: сучасні системи менеджменту допомагають підтримувати якість та безпечність на стабільно високому рівні.

А саме за цими ознаками, як свідчить статистика, вибирають харчові продукти 95% українців.

Виставка "АГРО-2010" працюватиме до 19 червня.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"




Теги:агро-2010, НАССР, Віктор Янукович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar