реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Який набір кухонних ножів підійде саме для домашньої кухні?

Якщо ви зібралися щось готувати у себе вдома, вам треба спочатку забезпечити себе усім необхідним кухарським обладнанням. І багато хто скаже вам, що починається воно саме з кухонних ножів.

Кухонні ножі бувають будь-яких форм, розмірів і матеріалів. Тому інколи важко розібратися, яким саме краще скористатись. 

Але не всі ножі однаково корисні. Ми спробуємо допомогти вам вибрати 4 найважливіших кухонних ножі, які дозволять вам без проблем нарізати на кухні майже все що завгодно!

Кухарський ніж (шеф-ніж)

На перший погляд, цей ніж може вразити своїми розмірами. Дійсно, кухарський ніж має дуже широке і довге лезо. Однак ви побачите, що цей ніж – один з самих ефективних та безпечних ножів на кухні.

Шеф-ніж дозволяє нарізати овочі, зелень, м'ясо або навіть готові страви. Способів його використання – безліч. Є навіть окремі керівництва з роботи шеф-ножем.

Повірте нам, якщо ви навчитеся використовувати цей ніж правильно, ваша кухонна діяльність насправді вийде на новий рівень. Бо профі недарма весь час фотографуються з шеф-ножем у руках. Великий кухарський ніж – справжній символ сучасної європейської кухні!

Santoku

Цей японський ніж має «повітряні гаманці» на лезі. Ті гаманці створюють своєрідну повітряну подушку, яка запобігає прилипанню їжі до леза. Тому ножем сантоку дуже зручно різати мясо та рибу. Шматочки виходять рівні та тонкі.

Доречі зелень та овочи ним подрібнювати теж дуже зручно.

Сантоку – легкий, ефективний та зручний ніж. Він стає все більш популярним у всьому світі. Навіть славнозвісному «шефу» довелося трохи поступитися місцем!

Хлібний ніж

Цей ніж є на всіх європейських кухнях. 

Можна сказати – це обов’язковий ніж для кожного набора! 

Бо не будь-який ніж підходить для нарізання свіжого буханця чи багета! У цій справі ніщо не зрівняється із зубчастим лезом, яке завжди дасть вам змогу насолоджуватись хрусткою, чистою скибочкою ароматного хліба!

Ніж для чищення овочів та фруктів

Овочевий ніж, мабуть, самий маленький на кухні. Довжина леза цього ножа зазвичай коливається від 7 до 11 см.

Але цей маленький ніж може бути насправді незамінним на вашій кухні. Його компактність дозволяє робити ним дуже точні та керовані рухи. І це може бути корисним не тільки під час чищення картоплі чи яблук, видалення «глазків» та сім'ян. Бачили б ви, як красиво можна прикрасити їжу, використовуючи ці маленькі, але дуже корисні клиночки! 

Чи має сенс покупка готового набору кухонних ножів?

Звичайно, якщо ви хочете заощадити час та гроші, ви можете купити ножовий блок за готовим набором. Комплект з 5-6 одиниць буде оптимальним для початку. 

Крім того, що сучасний ножовий блок буде дуже елегантно виглядати на вашій кухні, у ваших ножів завжди буде окреме місце для зберігання.

Головне, вибрати оптимальний набір з насправді корисними ножами і не віддати гроші за щось неякісне чи зайве. 

Сподіваємось, наша стаття дещо прояснила вам, що треба шукати.

Що краще, ніж с клинком із нержавіючої сталі чи ніж з керамічним лезом? 

Ніж з нержавіючої сталі відомий своєю міцністю та довговічністю, він не боїться корозії та непогано переживає навантаження.

Керамічний ніж забезпечує значну гостроту, а значить – високу точність різання. Він потребуватиме менше обслуговування, бо його не потрібно заточувати роками. Корозія йому також не страшна.

А ось чого він боїться, так це ударів. Ці кухонні ножі краще не бити та не роняти. Кераміка цього дуже не любить.

Зрештою, вам вирішувати, чому ви віддаєте перевагу – надійності чи простоті користування! Одне можна сказати напевно: сучасні нержавіючі сталі поки що все ж виглядають дещо більш живучим варіантом.






Коментарі (0)
avatar