реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

ЯК ЗУПИНИТИ «ГАЗОВИЙ ТЕРОР»?

У 2011 році тільки у м. Ніжині місцевою владою разом із газовим монополістом тільки за офіційними даними було відключено 636 колонок у 18 будинках. Це – надзвичайна ситуація для тисяч людей.

Що в таких випадках повинна робити влада?

Нормальна влада, яка залежить від народу і йому служить, перш за все визнає, що склалася надзвичайна ситуація. В такому разі уряд, обласні чи міські органи влади створюють надзвичайну виконавчу структуру (якщо треба), яка залучає всі необхідні ресурси, і як найшвидше вирішує проблему в інтересах громадян. Паралельно ведеться розслідування, робляться висновки і приймаються заходи, щоб унеможливити на майбутнє виникнення подібних ситуацій.

Як поводить себе нинішня влада?

Не бачить надзвичайної ситуації та загроз мешканцям Ніжина, а на чисельні волання постраждалих відповідає відписками, в т.ч. навіть на звернення народного депутата України Юрія Костенка.
У скаргах ніжинців є обґрунтована підозра, що насправді під приводом недопущення нещасних випадків при користуванні газом відбувається маніпуляції з метою отримання надприбутків шляхом застосування злочинної корупційної схеми, що вимагає втручання правоохоронних органів.
До речі, місто Ніжин може виявитися лише експериментальним майданчиком для подібного пограбування людей і в інших містах України.

Що робити?

Необхідно боротися і вимагати від влади виконувати свої обов’язки та розв’язати цю проблему на користь постраждалих.
Безумовно, що ця проблема потребує діалогу між підприємством-монополістом, владою та жителями міста.
Однією з форм діалогу між ПАТ «Чернігівгаз», місцевою владою та населенням може бути проведення громадських слухань на тему «Про стан надання послуг ПАТ «Чернігівгаз» громаді м. Ніжина» відповідно статті 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Статтею 30 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів міської ради віднесено «здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів».
13 грудня 2011 року з цією пропозицію до ніжинського міського голови М.В. Приходька звернувся голова обласної організації УНП В.Ф. Ступак.

Чернігівська обласна організація
Української народної партії








Коментарі (0)
avatar