реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Як вибрати для дитини рюкзак?

Навряд чи хто сперечатиметься з тим, що рюкзаки дуже зручні та практичні, оскільки здатні розподілити вагу на найсильніші м'язові групи. Але, перш ніж купувати рюкзак для школярика, не завадить скористатися порадами фахівців, які подаєThe Epoch Times Україна

Напередодні нового навчального року, батькам необхідно звернути увагу на вибір рюкзака для своїх дітей. Правильно підібраний рюкзак може знизити ризик розвитку пошкоджень опорно-рухового апарату у дитини.

Щорічно велика кількість травм і пошкоджень хребта виникає в результаті неправильної експлуатації дітьми шкільних рюкзаків.

Щоб уникнути небажаних наслідків, необхідно звернути увагу на деякі моменти при виборі і носінні дітьми рюкзака. Батьки повинні прислухатися до своїх дітей і уважно стежити за тим, як вони носять рюкзак:

• Рюкзак повинен мати дві широкі м'які смуги на прилеглій частині до спини. Це дозволить підвищити комфорт і захистить малюка від гострих предметів (олівців, ручок, лінійок).

• Рюкзак повинен бути оптимального розміру: не більше ніж три чверті від розмірів спини, а максимальна вага в навантаженому стані не повинна перевищувати 15% від ваги дитини.

• Слідкуйте, щоб дитина правильно носила рюкзак. Обов'язково треба використовувати дві лямки. Лямки повинні бути затягнуті, але не занадто щільно. Якщо є ремінь в області талії, застебніть і його.

• Якщо існує можливість менше носити рюкзак, використовуйте її.

• Більше спілкуйтеся з дитиною та спонукайте її повідомляти про хворобливість і дискомфорт. Не ігноруйте її скарги.

Половина школярів середніх класів мають порушення постави, а у третини спостерігається сколіоз. До закінчення школи кількість хворих даною недугою дітей зростає на десять відсотків. Однією з основних причин цього явища - неправильно підібраний ранець

Дитячі лікарі-ортопеди наполегливо просять батьків відповідально ставитися до вибору рюкзака для першокласників. Від цього залежатиме не тільки постава дитини, а й нормальний розвиток внутрішніх органів.

- Має значення не тільки вибір ранця за розміром, але і вага його вмісту (кількість книг і т.д.), - говорить доктор медичних наук, ортопед-травматолог вищої категорії Михайло Полулях.20 хвилин - Ще важливо по зросту дитини вибрати парту, а також дотримуватися режиму руху протягом навчального дня і вдома після занять. Правильний вибір усіх цих елементів - це профілактика розвитку неправильної постави.

Виділяють кілька основних помилок, які допускають батьки при виборі ранців для своїх чад.

1. Придбання без дитини

Купуючи щось для дитини, потрібно завжди надавати їй можливість брати участь у виборі. У прикладі з портфелем - це необхідно з двох причин. По-перше, є можливість одразу приміряти на дитину. По-друге, малеча зможе обрати колір та малюнок за власними вподобаннями.

- Без дитини ніколи нічого не купую, - розповідає вінничанка Світлана. - Нехай син сам обирає те, що йому подобається.

2. Відсутність світловідбиваючих деталей

Необхідно попіклуватися про безпеку дитини. Яскраві деталі та елементи, що світяться в темряві, необхідні, особливо взимку.

3. Рюкзак з одним відділенням

У рюкзаку школяра має бути щонайменше два відділення. Одне для підручників, інше для зошитів. Необхідні також додаткові кишені - для води, бутербродів, спортивного одягу. Найкращий варіант - рюкзак з двома внутрішніми та трьома-чотирма додатковими зовнішніми відділеннями.

- Для першачка одне відділення - це постійний безлад, - говорить Олександр Самойленко. - Своєму сину вибираю рюкзак, у який можна буде покласти багато дрібниць у різні кишеньки. Більше того, йому тільки такі й подобаються.

4. Придбання "на виріст"

Деякі батьки купують дітям портфелі "на кілька років". Проте це може тільки нашкодити дитині, викликаючи викривлення хребта. Також слід звернути увагу на вагу, що рюкзак зі шкільним приладдям не має перевищувати десяти відсотків від загальної ваги школяра. Для першачків це приблизно два кілограми.

5. Липучки на кишенях

На перший погляд вони зручні. Але вони швидко псуються і не фіксують кишені.

6. Лямки фіксованої довжини

Потрібно пам’ятати, що рюкзак буде носитись у різні сезони. Тому довжина лямок має регулюватися відповідно до одягу. Окрім того, ширина лямок має бути не меншою восьми сантиметрів. У протилежному випадку вони будуть незручними та врізатися в плечі.

7. Рюкзак на колесах

Іноді батьки обирають моделі на колесах, помилково вважаючи, що вони зручніші. Це далеко не так через кілька причин. По-перше, наші дороги не призначені для таких рюкзаків. По-друге, висувна ручка буде заважати спині. По-третє, рюкзак буде важити набагато більше.

8. Зручна ручка

У кожному рюкзаку, окрім лямок, є ручка для носіння в руках. Проте першачкам краще буде носити його на спині, для збереження правильної осанки. Саме тому деякі виробники роблять ручки незручними.

- Правильний рюкзак допомагає підтримувати спину у правильному положенні, - говорить Вікторія Красильнікова. - Старшого сина привчала завжди правильно його носити і дочку також буду цьому навчати.




Теги:рюкзак для дитини, поради батькам



Коментарі (1)
avatar
1
Советую посмотреть в https://masteroffice.com.ua/shop/category/tovary-dlia-shkoly/portfeli_i_rukzaki/brand-Kite , тут вы точно найдете добротный ортопедический рюкзак в школу.
avatar