реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як Україна несподівано перемагає на морі

Однією з несподіванок російсько-української війни можна назвати активне ведення бойових днів на морі. Здавалося б, співвідношення сил між ЧФ РФ та ВМСУ не на нашу користь, тим більше, що "Гетьман Сагайдачний" зустрів широкомасштабне вторгнення у стані ремонту.

Проте на допомогу українським морякам прийшла СБУ, яка забезпечила розробку та використання надводних та підводних дронів. Вони стали ефективною зброєю, що змусила російський ЧФ притиснутися до берега. Днями було атаковано на рейді Севастополя кораблі "Павел Державин" та "Буян", які є носіями крилатих ракет "Калібр". Обидва судна отримали значні ушкодження та відбуксировані на ремонт.

Мабуть, не зайвим буде нагадати, що бойовий корабель стрімко йде на дно лише в разі снайперського попадання торпеди нижче ватерлінія, натомість навіть ракетний удар він може витримати. Це я до того, що ЧФ РФ завдяки атакам дронів "Морський Малюк" перебуває не в нокауті, а у стані гроггі, коли боксер ще стоїть на ногах, але ефективно битися вже не може.

Євген МАГДА



Теги:СБУ, російсько - українська війна, Євген Магда, Чорне море


Читайте також



Коментарі (0)
avatar