реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Як приймають евакуйованих з Ічні

У п’яти ніжинських школах сьогодні не проводяться заняття – там розміщені пункти прийому евакуйованих з Ічні та навколишніх сіл. А центральний штаб евакуації розміщено в Ніжині,прямо на центральній площі імені Івана Франка, біля мськвиконкому. Там працює і народний депутат України по Ніжинському мажоритарному округу Олександр Кодола, велику допомогу надає депутат обласної ради Сергій Охонько.

Евакуація проходить організовано, хоча багато хто йшов пішки, доки не підібрали автомобілі, їхали велосипедами. Дехто тримає на руках домашніх тварин.

У школах Ніжина прибулим зразу дають гарячий чай та бутерброди. Школи приймають потерпілих з пів шостої ранку – дуже допомогли в такій чіткій організації навчання, що були проведені якраз недавно перед ічнянськими вибухами. Начальник відділу з надзвичайних ситуацій Ніжинської міської ради Геннадій Чернишов повідомив, що наразі всього вистачає, але від допомоги небайдужих громадян не відмовляються. Дехто з евакуйованих вже повернувся додому, частина людей, певно, лишаться ночувати у школах.

Пункти прийому евакуйованих дуже оперативно розгорнуті також у кількох школах Бахмацького і Талалаївського районів.

В обласній державній адміністрації проведено нараду по забезпеченню всім необхідним евакуйованих. Як зазначила заступник голови ОДА Наталія Романова, у зону можливого ураження від наслідків надзвичайної ситуації в радіусі 16 кілометрів потрапляє 18 794 людини, які мають бути евакуйовані. Саме таку кількість осіб необхідно забезпечити харчуванням.

На нараді мова йшла не лише про сухий пайок (вермішель швидкого приготування, твердий сир, печиво, вода тощо), а й гаряче харчування. За словами директора департаменту фінансів ОДА Валерія Дудка, на дані цілі можна нагально використати 220 тисяч гривень обласного матеріального резерву. Транспорт для завезення продуктів є.
На місці надзвичайної події працюють майже півтисячі ліквідаторів – їх теж треба забезпечити харчуванням. Медичні заклади Чернігова повідомили про готовність прийняти породіль та вагітних з Ічнянського району.
Наразі по потерпілих інформація відсутня, але 63 людини звернулися до медиків через задимленість.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"

Фото з сайту "Нежатин"



Теги:Чернігівська ОДА, Евакуація, Ніжин, вибухи в Ічні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar