реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ніжин з Прилуками з’єднає комфортна дорога

Невдовзі сполучення між містами Ніжин та Прилуки буде комфортним: поточний середній ремонт на цьому відрізку виконується вперше за 50 років

На мосту через річку Остер пройшов брифінг голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анни Коваленко та начальника Служби автомобільних доріг в області Романа Сміяненка – мова йшла про перспективи сполучення між двома великими містами області – Ніжином та Прилуками.

Голова ОДА зазначила, що невдовзі сполучення між містами Ніжин та Прилуки буде комфортним: поточний середній ремонт на цьому відрізку виконується вперше за 50 років. Загальна протяжність ремонтованої ділянки – майже 75 кілометрів. Ремонт розпочали у 2020 році. Тоді були проведені основні роботи з покриттям на ділянці від Прилук до Ніжина протяжністю близько 50 км. Другий етап, запланований на цей рік, передбачає оновлення об’їзної Ніжина. Проєкт також передбачає облаштування сучасної дорожньої інфраструктури, встановлення енергозберігаючого освітлення та відеокамер у населених пунктах. Окремий пункт проєкту – оновлення семи мостових переходів на дорозі.

«Цей об’єкт «Великого будівництва» надзвичайно важливий для області, адже дорога не тільки з’єднує Північний, Центральний та Південно-Східний регіони України, а й є найкоротшим виходом з центральної України до країн Балтії, – підкреслила Анна Коваленко. – Ми бачимо, що ремонт проводиться з підсиленим вирівнюванням, а товщина нового покриття проїзної частини становить близько 40 см, що дозволить витримувати великовагове транспортне навантаження».

Голова облдержадміністрації зазначила, що підрядник встановленням гарантійних термінів від 5 до 10 років в залежності від виду ремонту гарантує якість робіт. І готовий в разі пошкодження дорожнього покриття за власний кошт усунути всі пошкодження.

У 2021 році заплановано оновлення й інших ділянок траси Р-67. Наразі оголошені тендери на ремонт ділянок Чернігів-Ніжин та від Прилук до межі з Полтавською областю.
"Голос України"



Теги:Анна Коваленко, дороги, Ніжин, Чернігівська ОДА, Прилуки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar