реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Як правильно обирати новий двигун до мотоблока

Заміна двигуна насамперед пов'язана з його зношеністю чи поломкою, рідше - необхідністю збільшити потужність агрегату та його продуктивність.

При заміні двигуна на садовій агротехніці бажано вибирати двигун того ж виробника. На жаль, не всі виробники мототехніки виготовляють власні двигуни. Свої двигуни виробляють такі популярні бренди як Weima, Bulat, Forte, Iron Angel, Procraft, Vitals. Якщо важко самостійно підібрати новий двигун, сумісний з вашою моделлю мотоблока, вам допоможуть консультанти.

Замовляйте двигуни на мотоблоки і мотокультиватори за низькими цінами в магазині Optoweek.com.ua. На весь товар надається офіційна гарантія виробника та швидка доставка по Україні.

Вибираючи новий мотор необхідно обов’язково враховувати тип мотоблока, особливості конструкції та потужність двигуна, діаметр та орієнтацію вихідного валу (може бути вертикальна або горизонтальна), тип палива.

Збільшувати потужність можна не більше, ніж на 3 кінські сили. Якщо встановити мотор, що значно перевершує старий за потужністю, є ризик, що не підійдуть габарити чи вага, не збігаються отвори кріплення тощо.

Як правильно обирати новий двигун до мотоблока

Критерії вибору двигуна на мотоблок

Якщо ви вже досвідчений користувач мотоблока, ви знаєте приблизне навантаження на агрегат, періодичність його використання, тип грунту, що обробляється, і площу земельної ділянки. Крім цього, важливо звертати увагу на такі особливості:

  1. Тип палива – бензин або дизель. Дизельні двигуни встановлюються на потужні важкі мотоблоки чи мототрактори. Дизельне паливо чутливе до температури, тому при експлуатації взимку можуть бути складнощі із запуском. Бензинові двигуни популярні, конструкція більш зрозуміла, але вартість палива вища. Якщо хочете поміняти бензиновий двигун на дизельний і навпаки, попередньо проконсультуйтеся з експертами.
  2. Вид охолодження – повітряне, водяне. Для двигунів з повітряним охолодженням важливо вчасно робити перерви та не допускати перегріву. Водяне охолодження використовується на важкій дизельній техніці, яка призначена для високого тривалого навантаження, тому частих перерв не потрібно.
  3. Спосіб запуску – електричний стартер або ручний запуск. Більшість споживачів віддає перевагу ручному запуску, так як стартер працює безвідмовно і легко ремонтується при поломці.
  4. Тип мотора – двотактний і чотиритактний. Останнім часом 4-тактні мотори вийшли на перше місце за популярністю. Для них не потрібно змішувати олію з бензином, вони тихіші та мають великий запас моторесурсу. Але 2-тактні дешевше, простіші за конструкцією і досить функціональні.
  5. Потужність і моторесурс - оптимальна потужність або дорівнює старому мотору, або на 2-6 к.с. вище. Рекомендований моторесурс від 3000 годин.

Легкий мотоблок потужністю до 7 л. підходить для сезонних польових робіт на дачній ділянці. Така техніка допоможе зорати город, провести культивацію, боронування, підгортання на своїй ділянці чи городі. Якщо бюджет обмежений, сміливо обирайте китайських виробників (Вейма, Кентавр та інші).

Для обробки полів рекомендується купувати дизельну техніку потужністю 12-16 л. Мотоблок буде витривалим та економно споживатиме паливо. Додатково можна причепити різне навісне обладнання та причіп https://optoweek.com.ua/uk/navisne-obladnannya.

Як вибрати потужність

При виборі потужності двигуна треба орієнтуватися на розмір ділянки та тип ґрунту. Чим більший розмір оброблюваної землі і важчий грунт, тим потужнішим повинен бути двигун.

  • Для обробки городу до 15 соток достатньо потужності 3-6 к.с.
  • Якщо ділянка 20-50 соток, вибирайте двигун 5-7 л.с.
  • До 1 гектара – 6-9 л.с.
  • Якщо ділянка розміром більше 1 га, вам підійде мотоблоки від 9 л та більше.



Теги:Двигун, мотоблок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar