реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Автомобіль застряг у снігу: що робити?

У будь-яких життєвих ситуаціях не варто піддаватись паніці. Навіть тоді, коли ваша автівка застрягла у снігу.

Для початку спробуйте вибратися самостійно. Поцікавтесь причиною зупинки. У 90% випадків авто або «сіло на пузо» і колеса втратили зчеплення з дорогою, або автомобіль вперся бампером у замет…
В таких випадках незайвою буде лопата (її варто взимку мати в багажнику кожному обережному водію) або шматок дошки, палка, якою треба зчистити перешкоду або вигребти сніг з-під машини.

Потім треба підкопати Сніг під передніми та задніми колесами. Лише після цього можна спробувати повільно рушити назад.
Коли колеса звільнені від снігу, підкладіть під них каміння, дошки, автомобільні килимки, вирівняйте передні колеса, щоб вони трохи опиралися рухові, слабо натисайте на педаль газу, робіть малі оберти, плавно включайте зчеплення, трохи притримуючи внаприкінці. Розгойдайте автомобіль взад і вперед, щоб утрамбувати колію.

Якщо нічого не виходить, спробуйте залучити на допомогу водії інших автівок або пішоходів.
Навіть якщо ви потрапили у снігову бурю, то й тоді не панікуйте і викличте рятівну службу. Поки чекатимете на допомогу, дотримуйтесь таких нескладних порад.

Вкрийте двигун з боку радіатора. Періодично прогрівайте двигун. Розгрібайте сніг довкола автівки, щоб вас не засипало. Зважте: незанесений автомобіль помітний здалеку.

Звільніть від снігу вихлопну трубу, щоб уникнути потрапляння до кабіни вихлопних газів.
У Міністерстві транспорту і зв’язку створений оперативний штаб для громадян, яки потрапили у складні гідрометеорологічні умови на автодорогах України.

Як повідомляєт прес-служба Міністерства, водії, які потребують невідкладної допомоги, можуть звертатися до оперативного чергового Мінтрансзв’язку за телефоном (044) 461 65 48 або оперативному черговому Укравтодору - (044) 287 11 40.
Телефонні лінії працюють цілодобово.

Джерело: http://citata.ua




Теги:вихлопні гази, допомога на дорозі, водій, Двигун, авто в снігу, утрамбуйте колію


Читайте також



Коментарі (0)
avatar