реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Як Партія регіонів у Чернігові фашизм шукала

Де «Партія регіонів» угледіла на Чернігівщині фашистів – мені не дуже зрозуміло навіть після відвідання масового заходу, організованого цією партією за підтримки місцевої влади на Красній площі Чернігова. Та мабуть смисл «Антифашистського мітингу» не зрозумілий був і його учасникам, яких примусово, із застосування адмінресурсу, зібрали на площі.

Учнів та педагогів діставили шкільними автобусами з усіх районів області – ось вам краще підтвердження того, що програма "Шкільний автобус" діє! Школярі нудилися на спекотному сонці, ходили від намету до намету, поки не знаходили прихисток у тіні квітнучих каштанів зі стаканчиком кави в руках і хот-догом, купленим поруч. На фото, зроблених під час заходу, видно, з яким ентузіазмом учні, студенти та бюджетники позують у костюмах і тримають прапори з гучними гаслами. Які окрилені та натхненні погляди! Деякі з них почали тихцем розбігатися ще в розпалі заходу.

А в цей час, поки люди обговорювали останні новини і блукали площею в марних пошуках смислу свого перебування там, зі сцени лунали гучні, пафосні і сто раз чуті слова про те, що ми – європейська нація, про європейське прямування України та перспективи євроінтеграції, про те, що молодь, і президент, і всі-всі-всі підтримують європейські цінності.

Особливо «європейські цінності» - демократія, свобода вибору, повага до кожного – як добре вони вписувалися в загальну атмосферу фарсу, коли людей, мов бидло, зігнали на площу і змусили слухати промовців, чий рівень інтелекту навряд чи настільки високий, щоб комусь захотілось послухати їх добровільно!

Далі звучали пісні різних народів Європи, а потім з промовою виступили депутат обласної ради від «Партії регіонів» Валерій Зуб і нардеп Михайло Чечетов. Валерій Зуб не особливо заморочувався добирати інтонацію, пробубонівши свій виступ з листочка. Тож його риторичне запитання: "Чому так сталося, що в країні, яка ціною небачених людських жертв перемогла фашизм, сьогодні відроджується людиноненавистська нацистська ідеологія?" – мало хто й почув.

А ось пан Чечетов вигукував свою промову виразно й пристрасно, просто таки зразок риторики. Він все апелював до політичних сил, до молодих політиків, у яких, мовляв, іще молоко на губах не обсохло, а вони намагаються перекрутити історичну правду про війну, пропагують насилля і нетерпимість. І що «Партія регіонів» цього не допустить. Я ж вирішила не допустити насилля над своїми вухами і мозком і піти з мітингу.

По дорозі сфотографувала, як учасники мітингу творчо застосовують роздатковий матеріал від «Партії регіонів» - газетки «Регіон Сіверщина». Відразу ж скажу як відповідальний редактор газети «Сіверщина»: до нашої газети друковані матеріали партії влади не мають ніякого відношення. Чому вони вирішили так назвати свою пресу – ми не знаємо. Так ось, у спекотний політичний день «Регіон Сіверщина» мала широке практичне застосування. Наприклад, нею можна було обмахуватися, як віялом. Або спорудити головний убір – від сонця.

Вікторія ГАВРИК



Теги:Сіверщина, Вікторія Гаврик, фашизм, Чернігів, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Ригівська антиукраїнська скотобаза...
avatar
2
Нас ці скоти зібрати намагалися, ті хто мозгами думають не пішов, а іншим прогуляти уроки 1 день захотілося(((
avatar
3
Цитата з "Большой советской енциклопедии"(мовою оригіналу):

"Фашизм (итал. fascismo, от fascio - пучок, связка, объединение) - идеология, политическое движение и социальная практика, которые характеризуются следующими [шестью] признаками и чертами:

1. Обоснование по расовому признаку превосходства и исключительности одной, провозглашаемой в силу этого господствующейнации;

2. Не терпимость и дискриминация по отношению к другим «чужеродным», «враждебным» нациям и национальным меньшинствам;

3. Отрицание демократии и прав человека;

4. Насаждение режима, основанного на принципах тоталитарно-корпоративной государственности, однопартийности и вождизма;
 
5. Утверждение насилия и террора в целях подавления политического противника и любых форм инакомыслия;

6. Милитаризация общества, создание военизированных формирований и оправдание войны как средства решения межгосударственных проблем."

Щонайменше п. 1, 2, 3, 4, 5 відповідають тому що "строіт" Партія регіону Донбасу, бо вища раса - донбаська орда.
avatar