реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Як навчитися спілкуватися з чоловіками

Жінок, на жаль, не вчать спілкуватися з чоловіками. Здається, що це ні до чого. Але саме нерозуміння при спілкуванні здатне зруйнувати сім’ю.

Я хочу поділитися з вами кількома секретами. Якісь із них я прочитала в книгах, якісь почула на лекціях. Деякими зі мною ділилися старші подруги.

І це все я пробувала у своєму житті. Насправді працює. Я поки не навчилася жити так всі 100% часу, але я вчуся.

Давайте спробуємо жити так - разом?

Найважливіші правила спілкування з чоловіком:

1. Коли все погано, не кричи. Краще заплач

Крик - це прояв агресії. Це чоловіча енергія, чоловічий спосіб реагування. Тоді як сльози - жіночий спосіб реакції. Коли жінка кричить - навряд чи вона буде почутою. Швидше за все, вона пробудить у чоловікові тільки у відповідь агресію. І далі продовжиться перепалка з переходом на особистості.

Конструктивного в цьому немає нічого абсолютно. Тоді як сльози - це жіноча здатність проявляти свої почуття. Це ж спосіб дати чоловікові відчути і проявити чоловічу силу.

Зараз, - що дивно, - так багато жінок, які зовсім не вміють плакати. Настільки задушене в них жіноче начало, яке за жодних обставин не може з себе видавити ані сльозинки.

Вчися плакати. Дуже часто в момент, коли сльози готові политися, ми їх блокуємо. І випускаємо замість сліз гнів. Адже хочемо здаватися невразливими і самодостатніми. Боїмося проявити свою вразливість і чутливість, свою слабкість і м'якість. Боїмося, що потім цим скористаються і зроблять ще болючіше.

Але тільки так ми дійсно зможемо донести до чоловіка, що нам боляче і важко. Тільки так ми зможемо припинити нікому не потрібну сварку. Сльози - це сигнал для чоловіка, що він далеко зайшов. Це стоп-кран для паротяга сварки, що несеться на всіх парах.

Крім того, жіночі сльози спалюють сімейну карму. Тому це навіть корисно - плакати, коли важко.

2. Коли плачеш - лай себе

На чоловіків сльози діють дуже сильно. Я б навіть сказала занадто сильно, щоб цим зловживати. Зловживання - це коли ми плачемо і звинувачуємо.

Немає нічого важчого для чоловічого серця, ніж сльози коханої жінки зі звинуваченнями. Він одразу починає відчувати величезну провину - навіть якщо зовні ніяк це не покаже.

І тоді, - щоб не відчувати себе винним, - він може почати виправдовуватися і кричати, або просто піде.

Але якщо жінка плаче і звинувачує в усьому себе, то найприродніший порив будь-якого лицаря - врятувати її. Взяти провину на себе. Так ти даєш йому можливість стати лицарем.

«Я така дурна, ти так стараєшся, а мені все мало», - плачеш ти. «Та що ти, куплю я тобі сукню!» - заспокоює він.

Але якщо ти будеш плакати так: «Ти не можеш навіть сукні мені купити!», - швидше за все він відповість тобі: «Вічно тобі мало! Я не зобов'язаний виконувати твої забаганки!»

Однак не варто цим маніпулювати, не можна зловживати. Нікому не подобається, коли його використовують. Давайте берегти один одного.

3. Щоденний масаж стоп

Вважається, що такий ритуал - це найкоротший шлях до чоловічого серця. Жінка, яка щодня після роботи хоча б п'ять хвилин розминає стопи свого коханого, може очікувати виконання всіх своїх бажань.

Більше того, вважається, що в такому випадку вся енергія чоловіка замикається тільки на ній. І це найкраща профілактика зрад.

Масаж стоп також допомагає вирівняти ієрархію в сім'ї - чоловікові відчути себе капітаном, а жінці - його помічницею.

Крім того, майже кожен чоловік любить масаж. Так він може відчути, що його кохають. А коли він коханий і потрібен - він одразу хоче щось робити для тієї, яка кохає.

Такий маленький ритуал, - а стільки в ньому приховано!

4. Погоджуватися з його думкою

Одна з найбільш чудодійних фраз: «Так, дорогенький». А друга - «Як скажеш, коханий».

Чоловік - це думка. У нього завжди є своя позиція, своя думка з кожного питання. Йому дуже важливо бачити, як жінка з ним погоджується. Коли ти приймаєш його думку, для нього це означає, що ти приймаєш і його самого.

Адже це не так складно - вислухати його ідею і висловити захоплення. Не так складно і запитати його поради у складній ситуації. Навіть якщо ти в результаті зробиш інакше. Запитай його поради і подякуй за мудрість.

У найважливіших сферах варто ще й робити так, як він говорить. Якщо він вважає важливим поїхати на Новий рік до мами - варто погодитися.

Дозволь йому приймати рішення, і тоді в ньому почне проростати відповідальність. А інакше як вона виросте, якщо з його рішеннями не рахуються, і плодів цих рішень він не бачить?

Хоче він купити новий телевізор - погодься. Якщо це рішення стратегічно було невірним, - він сам це зрозуміє. І намотає на вус. Це називається природним наслідком. Тут головне не підвести свою жирну риску: «Ну ось бачиш, я ж казала!»

Крім того, так чоловік зміцниться в ролі глави сім'ї. Відчує, що ти довіряєш йому. І буде вдячний за те, що ти поважаєш його думку. Поважаєш його думку - значить, поважаєш і його самого.

5. Перекладай з чоловічої на жіночу мови

Можна примушувати його вибачатися. За всіма правилами. Як це роблять жінки: «Пробач мені, будь ласка. Я не хотіла тебе образити. Мені дуже шкода.»

А можна зрозуміти, що його «Ну що ти дуєшся?» - це те ж саме. Просто сказане іншими словами.

Так, наприклад, «Я тебе кохаю» з його вуст може звучати у вигляді «Ну, це... ти зрозуміла».

А захоплення твоїм новим образом може взагалі опинитися беззвучним - його потрібно просто побачити в очах.

Далеко не кожен чоловік здатний на довгі і глибокі компліменти. На жаль, їх цьому не вчать і не пояснюють, як це важливо для жінки. З часом ти можеш його м'яко цьому навчити. Але спочатку - навчися перекладати з чоловічого на жіночий.

Щоб не відчувати себе зненавидженою і непотрібною. Щоб не пиляти його з кожного приводу. Щоб не вимагати від нього того, чого він поки не вміє.

6. Проси його прямо

Чоловіки не телепати. І вони не здогадуються, що наше «Ти не хотів би поїсти?» Насправді означає, що ми самі голодні. Адже коли чоловік голодний, він скаже прямо.

Ми, жінки, любимо витіюваті форми вираження думки. Так, наприклад: «Ой, яка весна на вулиці! І сніг розтанув, і травичка вже зазеленіла. Навіть бруньки вже набрякли. Напевно, вже рясно тюльпани цвітуть... »

Для чоловіка - це просто опис погодних явищ. Тоді як жінка хотіла натякнути про те, що хоче букет тюльпанів. Можна ж сказати прямо: «Мені б дуже хотілося тюльпанчиків...»

Але чомусь здається, що він обов'язково повинен сам здогадатися. Якщо кохає. А якщо не здогадався, значить, не кохає.

Можливо, варто просто прийняти, що він влаштований інакше? І йому ніколи і нема про що здогадуватися. Зате він з радістю відреагує на прямі прохання. Замість того, щоб сказати: «Посуду гора, а я втомилася...» - можна просто попросити: «Помий, будь ласка, посуд».

Результат буде іншим. Адже чоловік готовий нам допомагати. Якщо ми його про це просимо.

7. Відкривай своє серце

Для жінки шалено важлива близькість. І найчастіше цю близькість ми відчуваємо під час душевних розмов. З подругами за улюбленим захопленням. Або з мамою під час ліплення вареників. Або з коханою людиною під час прогулянки по саду.

Важливо навчитися бути відкритою і щирою зі своїм чоловіком. Таким чином ми можемо звільнитися від усіх своїх тривог, відчути близькість і захищеність. А крім цього - дати йому відчуття його потрібності і важливості.

Чоловікові складно зрозуміти жінку. Розгадувати ребуси і шаради він може недовго. А в тривалих відносинах йому хочеться щирості. Правдивості. Іноді ми обманюємо у дрібницях. Іноді ми щось приховуємо і думаємо, що це не обман.

Я пам'ятаю одну жінку, чоловік якої відрізнявся скупістю. Причому ця скупість з'явилася у нього з нівідкіль і зростала з кожним днем. Для мене це було дивно, поки я не дізналася, що вона приховує від чоловіка вартість речей.

Купуючи синові хороші джинси, вона говорила чоловіку, що вони з секонд-хенду. Купуючи туфлі доньці, занижувала ціну в три рази. У цьому обмані брали участь ще й діти.

Так він ставав все більш і більш скупим. А потім і зовсім відібрав у неї сімейний бюджет і видавав на дітей зовсім небагато грошей. І при цьому дивувався, чому зараз знову не можна купити джинси дитині за сто гривень, як минулого разу.

Будь-який обман, - навіть незначний, - стирає довіру. Навіть якщо людина не знає, що це обман, її душа це відчуває.

Згідно з ведичним джерелами, це один з обов'язків дружини - відкривати серце своєму чоловікові. І чоловіком вважається тільки той мужчина, якому жінка відкриває серце. А кому відкриваєте серце ви?

8. Про проблеми - без емоцій, про емоції - без проблем

Чоловіки часто лають своїх дружин за те, що ті «зносять вибухом їм голову». Насправді це практично так і є. Чоловікові складно одночасно сприймати і думки, і почуття. Він чує або те, або інше.

- Наш син отримав двійку, - каже дружина.
- Піду розберуся, - відповідає чоловік.
- Та ти не зрозумів! Я переживаю, як він закінчить школу.
- Зараз я розберуся, і він її закінчить.
- Ну як ти не чуєш, що мені від цього погано!

А він чує тільки проблему. І йде її вирішувати. А потім виявляється, що потрібно ще й поспівчувати.

Щоб бути почутими і вирішити проблему - відділяй. А краще, ще й оголошуй: «Зараз я хочу твого співчуття», - і говори про переживання. Без опису проблем.

«А ось тепер мені потрібна твоя допомога у вирішенні проблеми», - і далі без емоцій, тільки факти.

Навчитися відокремлювати складно, - у нас це все так перемішано! Але результат порадує. І проблема вирішиться, і співчуття буде отримане.

9. Те, що тобі подобається, заохочуй негайно!

Я багато разів бачила ситуації, які допомагають зрозуміти, чому чоловіки не дарують жінкам квіти.

Так, одного разу я побачила пару, що проходила повз квіткового магазину. Він хотів зайти туди і купити милій квіти, - на що «мила» сказала басом: «Чого я, квітів цих не бачила, чи що?»

Або, наприклад, мої знайомі. Чоловік приніс їй на 8 Березня оберемок червоних троянд. А вона його зустріла фразою: «Тобі що, гроші дівати нікуди? Можна було щось корисне купити».

Все б нічого, але потім жінки скаржаться, що за десять років спільного життя жодного букета. Звичайно, якісь букети, якщо вони нікому не потрібні?

Коли чоловік дарує квіти, він хоче бачити, як ти радієш. Радієш, шукаєш вазочку, дбайливо підрізати кінчики і гордо встановлюєш їх в центрі оселі. Він хоче бачити, як ти хвалишся ними подругам. Хоче, щоб ти щоразу дивлячись на них, говорила йому: «Вони вже так довго стоять! Напевно, ти з дуже великою любов'ю їх обирав».

Те ж саме і з подарунками. Не завжди чоловік дарує саме те, що нам хотілося б. Але завжди він вкладає в це всю свою душу. Нехай ти не носиш такі кольори. Нехай ти віддаєш перевагу білому золоту, а не жовтому. Нехай тобі подобаються білі троянди, а не червоні гвоздики. Це неважливо. Важливий його вчинок, сам факт. Він зробив це для тебе. Будь вдячна!

Він хоче побачити радість, вдячність і захват. Щоб наступного разу принести тобі букет чи подарунок, - і знову побачити в твоїх очах цей блиск.

Так ти дозволиш йому залишатися романтичним принцом і продовжити цукерково-букетний період ваших відносин.

10. Заборонені фрази

«Навіщо» і «Чому» - з цих фраз починаються сварки. Тобі дійсно важливо, навіщо він виправ твою білу сорочку зі своїми чорними шкарпетками? Чи дійсно необхідно зрозуміти, чому він ніколи не прибирає за собою? Ці два слова відразу ж налаштовують обох на войовничий лад.

«Не міг би ти...» - коли ми так говоримо, ми думаємо, що просимо. Чоловік чує все безпосередньо. «Не міг би ти погуляти з собакою?» Варіанта два - можу або не можу. І навіщо було питання? Дружина сумнівається в моїх можливостях? Звичайно, я можу. Але не означає, що буду це робити.

«Я ж казала!» - фраза, що геть вбиває чоловіче начало і відповідальність. Навіть коментувати зайве.

«Ти мені не потрібен!» або «Я знайду собі нормального чоловіка!» - як і будь-які інші образи, ці фрази глибоко западають в чоловіче серце. І вбивають кохання.

У теорії все виходить просто. Залишається тільки почати це застосовувати. Спочатку ти побачиш, що ти вже зробила неправильно. Потім - будеш вчасно помічати, що робиш щось не так, але не зможеш зупинитися. Наступним етапом стане зміна поведінки всередині ситуації. І тільки потім ти зможеш цьому запобігти.

Шлях неблизький, непростий, але він точно веде до щастя!

Аратта



Теги:сімейне життя, Чоловік і жінка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar