реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Як коронавірус впливає на український футбол

Головний ворог людства у 2020-му році – коронавірус COVID-19, став також великою проблемою для спортивного світу, і особливо боляче «вдарив» по українському футболу.

Коли пандемія COVID-19 досягла піку під час першої хвилі в Європі, футбольне життя взагалі зупинилося, не враховуючи кількох країн, де продовжували грати в улюблену гру мільйонів, незважаючи ні на що. Але коли недуг трохи відступив, а футбольні баталії знову повернулися на поля всіх європейських держав, проблема «ковіду» перетворилася з загальної на особисту для кожної країни, і навіть кожної команди, що її представляє. І тут виявилося, що в Україні до протидії коронавірусу в футбольній сфері виявилися не готовими.

Як повідомляє портал Favoritnr1.com, під час осінньої футбольної частини сезону, невтішні звістки з українських футбольних клубів траплялися на очі ледь не частіше за інших. Спочатку «спалах» зараження зафіксували в донецькому «Шахтарі», який змушений був грати перші матчі Ліги чемпіонів фактично резервним складом (і, як не дивно, це навіть пішло «Гірникам» на користь). Потім «корона» добралася і до іншого українського футбольного гранда – київського «Динамо», в якому періодично на самоізоляції опинялося по півтори десятки гравців основи та дублю.

Але головний удар від COVID-19 отримала національна футбольна збірна України, яка через вірус може втратити місце в елітному дивізіоні Ліги Націй. Причому на футбольному полі підопічні Андрія Шевченка якраз таки цю честь майже відстояли, але «в кабінетах» працюють інші правила, і там майстерності гри в м’яч може не вистачити.

Справа в тому, що коли збірна України прибула в Швейцарію на матч заключного туру групової стадії Ліги Націй проти місцевої дружини, в складі команди Андрія Шевченка виявилися нові позитивні тести на коронавірус, і цього було достатньо місцевому медичному департаменту, аби скасувати поєдинок, не давши дозволу на його проведення.

Що буде далі? Справу розглядатиме дисциплінарний орган УЄФА, і якщо там вирішать, що матч не відбувся саме з вини української сторони, то команді Шевченка зарахують технічну поразку. І це буде дуже прикро, з огляду на те, що доля збереження прописки в Дивізіоні «А» Ліги Націй була саме в руках у наших хлопців, яким достатньо було не приграти матч зі швейцарцями, а за певних умов їх влаштувала би навіть поразка з мінімальною перевагою суперника.

Тепер же виходить так, що через негативний вплив COVID-19 українська збірна може опуститися дивізіоном нижче, при цьому перемігши як команду, яка займе місце підопічних Шевченка в еліті (в Києві наші здолали Швейцарії з рахунком 2:1), так і лідера квартету, який вийшов у плей-офф з нашої групи – збірну Іспанії (1:0). Така от несправедливість.

Хоча повністю знімати відповідальність за можливі негативні наслідки в цій історії з самих гравців, тренерів та персоналу як збірної України, так і наших провідних клубів, також не варто. Все таки до подібних проблем, зважаючи на пандемію важкої хвороби у світі, треба було готуватися більш ретельно, а наші футбольні зірки та їх оточення, судячи з усього, поставилися до проблеми не надто відповідально.



Теги:Спорт, Футбол, коронавірус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar