реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як їсти імпортні фрукти?

Фахівці радять попередньо замочувати імпортні фрукти й овочі, призначені для дітей, особливо алергіків, на годину в холодній воді.
Вважається, що вона вбере частину шкідливих речовин. І, найголовніше, треба не забувати зчищати верхні шари плоду в заморських делікатесів. Глянцева червона шкірка яблука без найменшої вади всього лиш відіграє роль красивої обгортки для подарунка. Як дітям, так і дорослим «обгортковий папір» їсти протипоказано!
Щоб випадково не поласувати воском, парафіном, якими покриті імпортні овочі-фрукти, треба ретельно мити плоди щіточкою, бажано в мильній воді.

Навіть якщо ви збираєтеся зняти з фрукта/овочу шкірку, перед цим якомога ретельніше помийте його під струменем проточної води. Ця процедура потрібна тому, що під час зняття немитої шкірки є ризик занести на сам фрукт або овоч пестициди та бруд. Потім покладіть у друшляк і дайте просохнути.

Щоб зменшити втрати дорогоцінних вітамінів, чистити й мити овочі треба швидко. Відразу після миття плоди значно втрачають здатність зберігатися тривалий час, бо їхня шкірка частково ушкоджується. Тому вимиті плоди та овочі слід негайно обчистити, подрібнити і вживати.

Щоб не втратити корисних речовин, під час чищення потрібно користуватися ножем з неіржавіючої сталі.
Лимони, апельсини, мандарини, грейпфрути та інші цитрусові попередньо облити окропом (щоб позбутися поверхневих консервантів), потім помити холодною, обов’язково проточною, водою.
Практично всі інші фрукти (яблука, груші, сливи, абрикоси, банани, гранати, кавуни, дині та ін.) так само ретельно помити холодною, обов’язково проточною, водою, бажано з милом. Ананаси мити разом із листям під проточною водою, дати обсохнути.




Теги:імпортні фрукти, лимони, замочування фруктів, апельсини


Читайте також






Коментарі (0)
avatar