реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як чистять сніг у Нью-Йорку?

У Нью-Йорку діють суворі правила, які стосуються прибирання снігу. За чистоту тротуарів біля своїх будинків відповідають їхні власники. Існують і терміни (!) прибирання снігу. Штраф за ігнорування правил може становити $350. Про це пише видання Patch .

Поки сніг продовжує падати, жителі міста не можуть подавати скарги на нерозчищені тротуари і дороги. Крім того, кожен, хто володіє будь-якою нерухомістю, повинен сам потурбуватися про чистоту навколо неї, особливо на тротуарах, прилеглих до автобусних зупинок і пожежних гідрантів.

Останнє - особливо важливо, оскільки пожежним потрібен вільний доступ до гідрантів для швидкого усунення вогню в разі загоряння.

Якщо ви не дотримуєтеся правил, місто вас може оштрафувати. Сума витрат за перше порушення складає $100, вона збільшується з кожним наступним недотриманням правил.

Будь-яка людина може поскаржитися в службу 311 на те, що суспільна власність (скажімо, автобусні зупинки, пішохідні доріжки тощо) не розчищена належним чином. Але в той же час кожен несе відповідальність за свої прибудинкові території.

На офіційному сайті міста Нью-Йорка розміщені правила з прибирання снігу для домовласників, менеджерів з нерухомості, підприємств і жителів міста.

Згідно з ним, ви повинні заздалегідь підготуватися до сніжного сезону - закупити необхідне обладнання для очищення снігу: лопату та інше.

Якщо ви живете на приватній вулиці, то повинні зібратися разом зі своєю асоціацією домовласників і переконатися в тому, що у вас є план з прибирання снігу.

Прибирання снігу - це фізично важка робота, тому з цією метою домовласники наймають людей, не забуваючи про літніх сусідів, маломобільних людей, які проживають поруч, - їм може знадобитися допомога у прибиранні снігу.
Хто відповідає за очищення тротуару від снігу та льоду?

Відповідно до Адміністративного кодексу Нью-Йорка, кожен власник, орендар або інша особа, що відповідають за будівлю або його частину, повинні очищати від снігу і льоду прилеглі до їхнього будинку тротуари.
Як швидко потрібно очистити тротуар?
Якщо сніг перестане падати між 7:00 та 16:49 - його необхідно прибрати протягом чотирьох годин (між 17:00 і 20:59).
Наприклад, якщо опади припиняться о 19:00, власник, орендар або інша особа, яка має відношення до будівлі, повинні прибрати сніг до 9:00 ранку наступного дня.

Що буде, якщо людина не розчистить тротуар?

Підприємства, а також домовласники, управителі нерухомістю та інші особи, які не дотримуються вимог, можуть бути оштрафовані на: $100-150 - за перше порушення; $150-350 - за друге; $250-350 - за третє і подальші порушення.

За інформацією КП "Зеленбуд"



Теги:Нью- Йорк, прибирання снігу, комунальні сллужби



Коментарі (0)
avatar