реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ірина Сех: олігархи хочуть заборонити полювання

Новий законопроект, внесений депутатом від Партії регіонів Антоном Кіссе, передбачає заборону полювання всім, крім приватних мисливських господарств.

Голова парламентського комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех, коментуючи проект закону України «Про мораторій на полювання», сказала: «Партія влади прагне позбавити громадські організації мисливців права на полювання, зробивши його доступним лише для привілейованої касти - товстосумів, олігархів». Про це повідомила її прес- служба.

За словами Сех, документ передбачає запровадження мораторію на полювання на всій території України за винятком мисливських господарств, що перебувають у приватній власності. «Це положення суперечить Конституції України і фактично дискримінує одних суб'єктів господарювання у сфері мисливства перед іншими, - наголосила народний депутат. – Хіба ситуація із збереженням тваринного світу в приватних мисливських господарствах чимось краща, ніж в інших господарствах? Якщо автор законопроекту так переймається збереженням фауни, то треба накладати мораторій на всі угіддя, без винятку. Адже дикі тварини постійно мігрують, і неможливо відрізнити, в яких угіддях вони виросли чи постійно локалізуються».

За словами Сех, ухвалення цього законопроекту спричинить занепад громадських мисливських організацій, які діють за кошти, отримані від ведення мисливства, особливо з огляду на те, що з 1 січня 2015 року набуває чинності стаття 24 закону «Про мисливське господарство та полювання», і користування мисливськими угіддями стає платним. Високі ціни на полювання в приватних господарствах зроблять його недоступним для простих мисливців.
l



Теги:Ірина Сех, полювання, Антон Кіссе, олігархи, свобода


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Занепад громадських мисливських господарств - благо для природі.
avatar
2
Коли по правді, то полювання на дику тварину має бути заборонено.Всі необхідні заходи щодо контролю за санітарним станом у "товаристві" тварин та пернатої дичини має бути покладений на державні спеціалізовані сан-фіто-охоронприроди структури. Всі розмови про якісь приватні формування-то лукавство, окозамилювання та прикриття суту корисливих інтересів. Адже дійсно, ВОНИ тільки і чекають на таку радість. А полювання все має бути закрито, без будь яких виключень.Так само, як і угіддя всі мають бути повернені у державну власність.
avatar
3
олигархи, как охотились, так и будут охотится, а для людей очередной запрет создали на нашей же земле! да, и чему удивляться, если под Лозинского законы приняли и скоро на свободу выпустят, он ведь свой! так что они безнаказанно не только на животных и не только охотится смогут!
avatar