реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Інтелект тримайте у формі

Вивчення математичних наук корисне не лише для майбутньої кар’єри, а й для мозку: саме завдяки рахуванню про себе (без використання калькулятора, записів тощо) людина підтримує свій інтелект на певному рівні.
Для того щоб зміцнити пам’ять, як звичайну, так і логічну, фахівці радять скористатися наступними нехитрими порадами.


1. Грайте в головоломки. Вони допомагають поліпшувати розумову функцію мозку і запобігають виникненню недоумкуватості.
2. Тренуйте свій мозок. Тренування допоможе у розв’язанні щоденних проблем. Згідно з нещодавнім дослідженням, люди похилого віку, які виконували певні розумові вправи, поліпшили свої розумові навики.

3. Рахуйте без калькулятора. Платникам податків слід спробувати розібратися в складних і заплутаних колонках цифр, перед тим як віддати їх фахівцям. Це один зі способів тренування мозку. Так ви змушуєте працювати свій мозок. Ще один простий спосіб: спочатку порахуйте цифри самі, а потім перевірте себе за допомогою калькулятора.

4. Накопичуйте свій розумовий резерв. Люди з великим багажем знань, складними професіями і постійним спілкуванням володіють найвищими показниками інтелектуальної функції і мають найнижчий відсоток розумового спаду в похилому віці.

5. Запам’ятовуйте паролі. І робіть це без допомоги комп’ютера. Їх можна записувати на папірці таємним шифром і зберігати в спеціально відведеному місці.

6. Розгадуйте частіше загадки та кросворди. Але пам’ятайте: вам слід знаходити такі вправи, де ви розвиватимете свій розумовий рівень. Проблема з кросвордами полягає в тому, що люди, які постійно їх розгадують, уже знають більшу частину відповідей. Уникайте цього і спробуйте щось нове.

7. Вивчайте іноземну мову. Запам’ятовування нових слів — чудовий спосіб не дати мізкам «засохнути».

8. Тренуйте своє тіло. Що добре для тіла, те добре і для розуму. Дослідження підтверджують, що фізичні навантаження, дієта, здоровий спосіб життя і достатня кількість сну підтримують людину не лише у фізичній, а й у розумовій формі.

Джерело: Ваше здоров'я




Теги:вправи для мозку, кросворди, інтелект


Читайте також



Коментарі (0)
avatar