реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

І знову Папа...

"Що мене вражає — і тому я використовую слово "багатостраждальна" стосовно України — так це жорстокість, яка не властива росіянам, можливо ... тому що росіяни — великий народ. Це жорстокість найманців, солдат, які вирушають на війну як у подорож, найманці… я волію думати про це саме так, тому що я глибоко поважаю російських людей за російський гуманізм", — сказав Франциск.

"Соррі, не стримаюсь. Папа Римський мабудь якось неуважно читав Достоєвського. Інакше Його Святість не дивувався би жорсткості росіян (яка якраз їм природньо притаманна). А декілька інших творів російських письменників/поетів, включно з Пушкіним, Купріним, Булгаковим, як і навіть поверхневе вивчення правдивої історії нашого регіону, показало би що гуманізмом не пахло в Московії ні при Івану Грозному в 1547му, ні в 1708, коли було брутально вирізано Батурин, ні в кожній події після того …"

Оксана МАРКАРОВА, Надзвичайний і Повнований посол України в США

"Щоб усвідомити російський гуманізм», у який вірить Папа, було б достатньо просто відвідати зараз Україну, побачити, як 4,5 мільйони людей залишилися без електрики та води, «насолоджуючись» цим російським "гуманізмом»: накази бомбардувати Україну віддають та кнопки запуску ракет натискають не найманці, а щирі російські «гуманісти» - послідовники Достоєвського…

Андрій ЮРАШ, Надзвичайний і Повноважний посол України у Ватикані



Теги:російська література, Оксана Маркарова, ватикан, російсько - українська війна, Папа Франциск, Андрій Юраш


Читайте також



Коментарі (0)
avatar