реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Грузинська сироварня в Селянській Слободі

Переселенці з Грузії Заза та Ірма Нодія заснували це підприємство у 2017 році і сьогодні мають успішні результати. У селі Селянська Слобода Чернігівського району вони виробляють різноманітний асортимент продукції: тверді, м'які та копчені сири, рикотту і солодкі десерти, масло вершкове, вершки. Крім традиційних у виробництві сирів також впроваджують грузинські рецепти, через що їх смак набуває особливої пікантності.

За добу сироварня переробляє 2 тони сирого молока – тут трудяться 14 працівників.

Як констатували фахівці департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної держадміністрації, власники сироварні дбають про якість продукції та безпечні умови виробництва. Продукція виробляється тільки з натуральної сировини. На підприємстві впроваджено міжнародні системи безпечності продукції ХАССП.

Продається продукція в основному у Чернігові – в семи місцях роздрібної торгівлі. Але із задоволенням купують молочну продукцію і заклади громадського харчування. Цього року продукція під торгівельною маркою «Слобідська сироварня» була представлена на найбільшому в області ярмарково-виставкому заході «Фестиваль молока – 2021».
Фахівці департаменту ознайомили власників сироварні із умовами державної програми, якою передбачено здешевлення відсотків по кредитах для виробників харчових продуктів, із програмами підтримки місцевих виробників, які діють в Чернігівській області.

Фото департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА.



Теги:Чернігівська ОДА, сироварня, домашні сири, Селянська слобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar