реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Гриценко і Кремль

У ЗМІ бурхливо обговорюють питання співпраці кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка з Кремлем. Не оцінюючи саму версію, редакція проаналізувала лояльність Росії до Гриценка через призму російських ЗМІ, адже, як відомо, всіма інформаційними темами там заправляє Кремль.

Так ось. Що цікаво. Заяви Гриценко дуже люблять в Росії, їх цитують навіть головні федеральні інформаційні агентства, особливо милуючись його розповідями про жахливий стан української армії, смерть країни в разі спроби забрати назад Крим і Донбас, і найважливіше - неприпустимість НАТО в Україні.

«Анатолій Гриценко, лідер партії «Громадянська ініціатива»:« Я вам скажу: якби Україна обрала президента, який почне силою відбирати Крим і Донбас, тоді санкції з Росії знімуть, проти нас введуть, і на цьому Україна закінчиться»

Як верблюд у цирку, за подібні плювки Гриценко отримує цукерку у вигляді підтримки росіян. Так, Член так званої президії Держради Криму Володимир Бобков заявив, що він «дуже рідко погоджується з українськими політиками. Але в даному випадку заява абсолютно твереза і раціональна. Щиро сподіваюся, що ні в одному розумі на Україні не виникне думка здійснити цю спробу - це призведе до краху».

Дехто ще вірить, що Гриценко прозахідний кандидат і не може бути заодно з Путіним. Але «рукописи не горять» і ми знайшли заяви Гриценко, датовані 2005 роком, коли Україна і Росія вирішували стратегічне питання дислокації Чорноморського флоту РФ у Криму. Тоді, окремі українські політики підняли питання дострокового виведення російського флоту з Криму, але ситуацію утримав Гриценко - на користь Кремля, зрозуміло.

Той же НТВ у 2004 році пише наступне: http://www.ntv.ru/

«У вівторок міністр оборони України Анатолій Гриценко запевнив, що російський Чорноморський флот залишається в Севастополі.

Глава оборонного відомства після переговорів зі своїм колегою з Росії Сергієм Івановим заявив, що «Україна буде чесно виконувати свої зобов'язання, і Чорноморський флот перебуватиме до 2017 року».

Далі в поле зору потрапляє ще один цікавий момент. У 2009 році, коли Росія схвалила законопроект, що дозволяє президенту РФ відправляти за кордон війська для захисту своїх громадян, українські націоналісти запідозрили недобре і заявили, що зроблено це спеціально для анексії Криму. Але тут же знову з'явився Гриценко і запевнив збуджених співгромадян, що «так роблять всі країни і все нормально».

Матеріали LENTA.RU від 2009 року: https://lenta.ru/

«Однак далеко не всі українські політики і експерти вирішили, що Росія зробила перший крок до війни за Крим. Так, колишній міністр оборони України, народний депутат Анатолій Гриценко не побачив нічого страшного в поправках до закону про оборону.

За його словами, будь-які країни, що володіють потужною армією, передбачають такі процедури. "Ті ж США також ставлять своїм збройним силам завдання захисту своїх громадян, своїх військ за кордоном. Те ж робить і Російська Федерація", - нагадав Гриценко»

Таким чином, починаючи з 2005 року Гриценко грав не останню роль в підготовці анексії Криму, а зараз всіляко заперечує проти його повернення Україні, лякаючи підривом безпеки країни.

Про лояльність Гриценко до Росії красномовно говорить і той факт, що він, колишній міністр оборони, професійний військовий і кадровий офіцер відмовився йти воювати за Батьківщину проти Путіна. Аргументація його досить абстрактна і критики не витримує. Каже, що не зміг взяти відповідальність за батальйон. Тобто, відповідальність за міністерство оборони і базування російського флоту в Криму він зміг взяти, претендувати на посаду Верховного Головнокомандувача - теж, а ось батальйон повести за собою ні.

Новости Украины



Теги:Чорноморський флот, російська агресія, фсб, Гриценко, агенти Москви, Крим


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Це все окрема думка політика, яка має право на існування. Не думаю, що по якійсь з цих позицій пан Гриценко став більш проросійський, ніж провокатори, що назвались "націоналістами", а самі працюють для картинки для РашаТудей. Інше питання, що пана Анатолія пов'язують з Германом Грефом. А також з Льовочкіним, Дмитром Табачником, Пінчуком, Фірташом...
avatar