реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Грибок, який не прикрашає нігті…

Пожовклі чи навіть почорнінілі нігті – це не просто естетична вада, а серйозна загроза і власному здоров’ю, і зодоров’ю оточуючих. Медики сумно констатують: виявляється, сьогодні кожен п'ятий мешканець планети страждає від якогось грибкового захворювання.

Тож , напевне, можна сказати, що ми живемо у світі грибів і не всі з них безпечні для людини. Дорослі часто потерпають від мікозів стоп і кистей і зазвичай не надають серйозного значення такій "дрібниці", як почорнілі чи пожовклі нігті, злущені ділянки шкіри та інші шкірні прояви. А даремно. Бо в декого прояви грибкових уражень можуть обмежитися лише невеликим запаленням, а в декого вони прогресують, спричинюють хронічні абсцеси, виразки або пухлиноподібні вузли. Мікози можуть навіть стати причиною смерті! Тому не слід бути занадто безпечним. Слід вживати заходи, щоб не заразитися мікозом. А якщо це сталося, обов'язково пролікуватися.

Одразу завважимо, що здорова шкіра сама здатна захистити організм від мільйонів шкідливих мікроорганізмів. Неушкоджена здорова шкіра має декілька ступенів захисту, не пропускає в організм нічого, що може йому зашкодити. Шкіра має вражаючу здатність самоочищуватися. Про це свідчить такий дослід: на шкіру пальця нанесли культуру гемолітичного стрептокока, в якій містилося тридцять мільйонів живих мікробів! Через годину їх кількість зменшилася в сімнадцять разів, а ще через дві години на шкірі залишилося лише близько семи тисяч цих мікроорганізмів.

Проте людський організм має безліч ступенів захисту. І навіть якщо реакція шкіри ослаблена і гриб проник у глибші шари шкіри, з кровоносних судин на допомогу приходять лейкоцити, різні протимікробні білки. Тож у здоровому організмі і на абсолютно здоровій шкірі ніколи не розвинеться жодний мікоз.
А от знижений імунітет, недотримання правил гігієни та неправильне харчування роблять людину уразливою до грибкових захворювань

Несприятливі зовнішні умови - ризик "підхопити" мікоз.
Грибкове захворювання може виникнути, якщо:


- є вхідні ворота для інфекції, тобто ранки, тріщини, потертості. Такі мікротравми часто виникають від поту, який роз'їдає шкіру; шкіра стає тонкою, і поранити її набагато легше;
- знижені захисні властивості шкіри або слизових оболонок (унаслідок попрілості, зниження кислотності шкіри або загибелі дружньої людині мікрофлори після прийому антибіотиків);
- несприятливі екологічні умови: сажа, кіптява, пил, хімічні забруднювачі осідають на шкірі;
- присутнє саме джерело зараження - людина, з ніг якої луска з грибами падає на землю й підлогу в місцях скупчення людей, або тварини - носії грибів;
- недостатнє дотримання правил особистої гігієни.
Що робити, якщо ваші нігті вразив грибок?

Ось деякі засоби народної медицини, які допоможуть за деяких форм мікозів.
- Натирати уражені місця розрізаними навпіл родзинками, соком цибулі, томатним соком.

- За ураження грибком пальців ніг ноги добре вимити, ступні занурити у винний оцет, лягти спати в чистих шкарпетках, просочених оцтом.
- Ступні занурити у прохолодну воду, в якій розчинити по 1 ст. ложці кухонної солі та соди, потім ноги вимити чистою водою.
- Потовчену м'яту змішати з сіллю та покласти між пальцями на 1 годину, процедуру повторювати до зникнення грибкового запалення.

-- Можна приготувати такий розчин: дві чайні ложки спирту змішати з двома чайними ложками оцетової есенції і однією чайною ложкою гліцерину.
Одержаним розчином слід змащувати уражений ніготь, робити це краще на ніч. Загальна кількість процедур складає від п`ятнадцяти до тридцяти. В результаті такого лікування ви позбавитеся хворого нігтя.
Щоб не допустити опіку шкіри при такому лікуванні, її варто ретельно витерти і нанести на суху шкіру жир.
Рекомендується для позбавлення від нігтьового грибка використовувати і аптечну 20%-ву настоянку прополісу, в яку слід вмочити ватний тампон і прикласти його до хворого місця. Проводити таке лікування слід щодня, воно допоможе позбавитися старого і хворого нігтя.
Можна також протягом двадцяти днів щодня вранці і увечері наносити на уражені грибком нігті по краплі йоду, та і не варто забувати і про здорові, на вигляд, сусідні нігті, робіть це через день. Через тиждень або трохи раніше ви відчуєте легке печіння і деякий біль біля хворого нігтя, такі відчуття є підтвердженням успішності лікування.
Якщо ж больові відчуття доставляють вам проблеми, то лікування можна проводити рідше, тобто робити процедури не частіше за три рази на два дні.
Скористайтеся ножними ваннами з морською сіллю, проводіть їх щодня по п`ятнадцять хвилин протягом кількох днів (від трьох до семи).
Навесні або влітку змащуйте нігті свіжим соком чистотілу тричі на день впродовж трьох місяців.




Теги:морська сіль, настоянка прополісу, нігтьовий грибок, ноги. ступні, мікоз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar