реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Нігті врятує олія!

Найпоширеніша причина розшарування нігтів — це брак кальцію. Його поповнюють, приймаючи кальцій з вітаміном D, оскільки чистий кальцій погано засвоюється організмом. За нестачі кальцію вживайте такі продукти, як сир, риба, горіхи, молода капуста.
Дефіцит іншого важливого для організму мікроелемента — кремнію — також призводить до розшарування нігтів. Щоб заповнити цей брак, коректуйте харчування, насичуючи його стручковою квасолею, салатом, бананами, смородиною та петрушкою. Розшарування нігтів може спричинитися і браком заліза в організмі. Окрім лікування анемії, можна пити чай з настою щавлю, кульбаби і лопуха, ввести до раціону печінку, пісне м’ясо, яєчний жовток і сухофрукти, боби і зелень.

Інші часті причини розшарування нігтів — висушування їх під дією мийних засобів, часте перебування у вологому середовищі і брак вітамінів. Для усунення нестачі вітамінів створено спеціалізовані вітамінні комплекси для лікування нігтів, до складу яких входять необхідні їм живильні речовини, мікроелементи та вітаміни.

Для усунення розшарування нігтів через сухість, важливо живити нігті олією або кремом для кутикули. Їх наносять на кутикулу і втирають коловими рухами великим пальцем іншої руки. Обов’язково потрібно мати звичку виконувати домашні роботи, пов’язані із застосуванням мийних засобів, у гумових рукавичках, пише donbass.

Лікування розшарування нігтів

Одним із кращих засобів у разі розшарування нігтів є маслинова олія. У ній міститься багато корисних для нігтів речовин. 1—2 рази на тиждень олію з кількома краплями лимонного соку наносять на нігті, одягають бавовняні рукавички і залишають їх на ніч. У комплекс догляду за руками входять і ванни з морською сіллю три рази на тиждень. Для цього розчиняють у теплій воді чайну ложку солі і тримають руки в розчині впродовж 20 хвилин. Процедуру повторюють 10 днів підряд.

Коли нігті розшаровуються, манікюр роблять не рідше як 1 раз на 2 тижні. При цьому дотримують певних правил. Знімаючи лак, використовують рідину, що не містить ацетон, який надзвичайно висушує нігтьову пластину. Нігті повинні відпочивати від лаку по 2 дні через кожні 5 днів. Особливе попередження — щодо металевої пилки, її часте застосування і є провокувальним чинником розшарування нігтів, оскільки метал тільки дряпає і ранить їх.
Для манікюру в разі розшарування нігтів можна підібрати лаки, що допомагають механічному зміцненню нігтів, — вони мають дрібні вкраплення волокон шовку або нейлону. Лікувальні лаки для нігтів, що розшаровуються, містять найрізноманітніші речовини — зволожувачі, мінерали і вітаміни, а головне, протеїни, які здатні істотно зміцнити нігтьові пластини. Зволожувальні компоненти також роблять нігті міцнішими.




Теги:розшарування нігтів, морська сіль, манікюр, кальцій, нігті, маслинова олія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar