реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Морська сіль: і лікує, і омолоджує

Морська сіль — не панацея, але вона допомагає впоратися з багатьма захворюваннями.
Сіль, як стверджує академік Б.В. Болотов, може навіть омолоджувати наш організм на рівні клітини.

Відомо, що одним зі шляхів омолодження є заміна старих клітин на молоді за допомогою стимуляції виділення шлункових соків. Академік пропонує дуже ефективний спосіб підвищення секреції соків сіллю. Через 25—30 хв після вживання їжі покладіть на кінчик язика трохи морської солі (не більш як 1—2 г). Після того, як сіль розчиниться, ковтніть солону слину. Така кількість не заподіє шкоди, навіть якщо сіль протипоказана, проте спричинить додатковий викид шлункових соків.

Процедура розтирання морською сіллю благотворно діє на весь організм, запобігає виникненню застудних захворювань, загартовує, поліпшує кровообіг і зміцнює імунну систему. Для цього потрібно змішати 500 мл води, 250 мл горілки, 20 крапель йоду і 2 ст. л. морської солі. Розтирання проводити жорсткою мочалкою. Після процедури відразу одягтися, не витираючись.

Інгаляції з морською сіллю допоможуть у разі хвороб носоглотки, бронхів, застуд, ГРВІ. Ефективні і під час лікування тонзилітів, гнійної ангіни, синуситу, риніту та ін. На 1 літр води додати 2 ст. л. морської солі й кип’ятити на повільному вогні 5—7 хвилин. Інгаляції проводити двічі на день, зранку й увечері, протягом 15 хвилин. У разі захворювань носоглотки вдих робити носом, а видих — ротом. За хвороб бронхів — навпаки.

У разі нежитю та всіх видів синуситів (гайморит, фронтит), а також за симптомів застуди, яка починається, промийте ніс розчином морської солі з розрахунку 1 ч. л. на склянку води. Промивайте в тому випадку, якщо обидва носові проходи вільні. Візьміть шприц або чайничок з вузьким носиком, затисніть одну ніздрю і влийте рідину в другу, злегка нахиливши голову. Якщо все робите правильно — вода потрапить в носоглотку і виллється з другої ніздрі.
Сіль можна використовувати і для полоскання горла в разі застуди, яка починається — дряпання, больові відчуття, труднощі з ковтанням. На 2 склянки теплої перевареної води — 2 ст. л. дрібної морської солі, ретельно розмішати. Набирати великими ковтками і полоскати горло, після чого розчин випльовувати.

Для зняття локалізованого болю, спричиненого розширенням судин (наприклад, головний біль, забиття), чи гіпертрофовано розширеної або травмованої тканини (наприклад, варикозне розширення вен, забиття) приготувати холодний сольовий компрес: сіль насипати в ситцевий або бавовняний мішечок чи просто загорнути в полотняну тканину і покласти на кілька хвилин в морозильну камеру.

СОЛЯНІ СУМІШІ ЗА РІЗНИХ НЕДУГ

Інколи використовують сіль у суміші з іншими інгредієнтами.
За головного болю, укусів комах чи забиття у болючі ділянки втирати оцтово-сольову суміш: на 5 частин оцту — 1 частина солі.

Для змащування уражених артритом суглобів, за екземних ран: 100 г перетопленого тваринного жиру ретельно змішати з 1 ст. л. подрібненої солі.

Грязьова аплікація солі (домашня лікувальна грязь): 1 кг морської солі перемішати з 1—2 ст. л. гірчичного порошку і розвести в 0,5 склянки води. Суміш нагріти на вогні, постійно помішуючи, приблизно до 50°С. За необхідності додати ще води.

Для отримання однорідної консистенції в кашку додати висівок або подрібнених житніх сухарів. Під час проведення грязьових аплікацій лікувальну суміш наносити на уражену ділянку. Грязьові аплікації накрити клейонкою або поліетиленом, зверху чимось теплим, наприклад, у кілька разів складеною вовняною хусткою.
Таку аплікацію накласти на уражену ділянку і тримати доти, доки вона не охолоне. Після процедури суміш зняти, а тіло помити теплою водою або витерти рушником. Протягом двох годин слід посидіти в теплі, остерігаючись охолодження і протягів.

Для активізації кровотоку та зняття болю роблять глибокі прогрівання сумішшю: змішати сіль із піском у пропорції 1:1, підігріти.

Така суміш має рефлексотерапевтичну та підживлювальну (мікро- та макроелементами, іонами солі) дії.
Швидко зняти гострий біль (у разі подагричного суглоба, розтягнення зв’язок тощо) допоможе аплікація, прикладена на уражену ділянку: змішати сіль із борошном у пропорції 1:1, додати трохи води, замісити дуже круте тісто.

Компрес із солі та гірчиці, (порівну) нанести на складений у кілька шарів бинт або просту тканину.
Використовують у разі болю різної локалізації (артрит, радикуліт) або для аплікацій на стопи під час лікування застуди.

Суха ванна з суміші солі, попелу і висівок. Для приготування такої ванни змішати сіль, попіл (краще березовий) і пшеничні (житні) висівки. Сіль попередньо нагріти до 60°С, змішати з попелом і висівками, пересипати в таз, занурити в нього ногу або руку так, щоб уражений суглоб був повністю покритий цією теплою сумішшю, до повного охолодження солі.

Таку суху ванну використовують для глибокого прогрівання за ревматизму в суглобах рук, ніг. Завдяки таким ваннам суглоб добре пропарюється, пухлина пом’якшується і поступово розсмоктується.
Солоні шкарпетки. Для проведення цієї лікувальної процедури тонкі бавовняні шкарпетки вивернути навиворіт і пом’яти в сольовому пилу. «Посолені» таким чином шкарпетки вивернути й одягнути. Ця процедура дуже ефективна, якщо ви відчули перші ознаки застуди. Для прогрівання прикладіть до ніг грілки і ляжте в ліжко, добре укутавшись.

Сольовий пил від «сольових шкарпеток» створює лікувальний мікроклімат для стоп і довготривале стимулювання рефлекторних ділянок. Крім того, такі гарячі аплікації на стопи забезпечують посилення імунітету і поліпшують загальне самопочуття. Ефект від сольових аплікацій можна підсилити, насипавши в «просолені» шкарпетки трохи гірчичного порошку, часнику (розчавленого на часничниці) або сухого часникового порошку, а також червоного перцю.

Овочеві сольові компреси готують з овочевих вичавок (капуста, буряки, морква) та солі. Помічено, що тварина, пітніючи, втрачає сіль, але вона кристалізується під її шерстю й витягає на себе шлаки лімфи через шкіру в спокійному стані. Запозичивши подібний механізм витягування солей, народні цілителі винайшли овочеві сольові компреси, що допомагають боротися з болем і нерухомістю в суглобах.

Дія таких компресів подвійна: з одного боку, сіль витягує із хворих клітин неорганічні солі і шлаки, зневоднює хвороботворні мікроорганізми, а з іншого, — соки овочевих вичавок підживлюють клітини тіла органічними речовинами. Такий компрес ставлять на хворий суглоб щодня на 5 годин. Зазвичай проводять кілька курсів лікування по 7—10 днів з тижневою перервою. У разі загострення і для профілактики можна проводити додаткові курси лікування. Триваліший компрес сприяє розсмоктуванню гематом, виведенню шлаків зі сполучної тканини як у суглобі, так і в інших місцях, які сигналізують болем про закупорення капілярів.

Паста з медом та сіллю: порошок солі змішують з медом у рівних пропорціях, добре розтирають. Таку пасту використовують для відбілювання зубів, лікування пародонтозу. Пасту беруть вказівним пальцем і легко, без натиску, протирають зуби, захоплюючи при цьому і ясна. Таке профілактичне чищення зубів рекомендується проводити 1—2 рази на тиждень.

Про сольове лікування розповідає на своїх сторінках Чернігівська обласна газета "Біла хата".




Теги:морська сіль, лікує сіль, Б.Болотов, Біла хата, артрити, сольові аплікації, носоглотка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar