реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Рятуйте ноги від шкідливого взуття!

Кому з чоловіків не доводилось носити тісне взуття , а жінкам – вишукані туфельки на високих підборах?! Але ми й гадки здебільшого не маємо про те, чим такі «подвиги» обернуться в майбутньому!
Дослідники з університету Бостона дійшли висновку, що ходіння у незручному взутті найбільше спричиняє хвороби ніг у літньому віці.
Вчені слідкували за групою з 3372 осіб старших 50 років - 1472 чоловіки і 1900 жінок. Впродовж шести років їхні ноги регулярно обстежували. Крім того, людей просили детально розповідати про те, яке взуття вони носили у 20-29 років, 30-44 роки, 45-64 роки, 65-75 років і старше 75 років.

Виявилося, що чверть опитаних (19 відсотків чоловіків і 9 відсотків жінок) женщин) майже постійно страждали від болей у ногах. При цьому практично всі жінки зізнались, що раніше носили «шкідливе» взуття.
Серед чоловіків лише 2 відсотки поскаржились на незручні ботинки.

Отже, які недуги «забезпечить» вам в майбутньому тісне взуття? Артрит, плоскостопістьта варикозне розширення вен виникають через високі підбори. До речі, саме від високих підборів стопа невдовзі деформується, виникає поперекова плоскостопість, слабішають зв’язки і суглоби, виникають проблеми з осанкою й ходою…

Якщо ви зовсім не можете відмовитися від високих підборів, то хоча б не носіть їх постійно! І ще цінна порада: не завадить регулярно робити гімнастику для ніг, щоб нейтралізувати негативні наслідки.

Болі і набряки можуть бути й результатом носіння надто тісних туфель. За найменшої можливості намагайтеся купувати взуття не з шкіряного замінювача, а із натуральної шкіри, оскільки таке взуття згодом розтягується саме по вашій нозі.
Підбирайте взуття за своїми розмірами. Осінні черевики краще купувати на піврозміра, а зимові - на розмір більші, оскільки під нього доведеться одягати ще й теплі шкарпетки.

Мозолі й натоптиші
Дуже легко виникають, якщо ви носите взуття не свого розміру або, скажімо, сандалі на босу ногу. Рани й мозолі на ногах бувають дуже болючі.

тож краще купувати взуття з м’якою, а не твердою колодкою, з натуральних матеріалів. Воно не повинно бути вам ні затісним, ні великим. У жодному разі не можна взувати черевики на голі ноги: неодмінно скористайтесь шкарпетками, гольфами або підслідниками.

Коли відправляєтесь на природу або в похід, взувайте кеди або кросівки. Якщо ви змушені носити гумові чоботии, не забудьте про бавовняні або вовняні шкарпетки - залежно від погоди.

Грибкові захворюванняЗараженння грибком (мікозом) часто стається саме через взуття. Чим тесніше воно прилягає до ніг, тим вищий шанс підхопити захворювання. А еякщо ви ще й промочили ноги, то грибку – взагалі рай!

Тому запам’ятайте: взуття має бути вільним і не протікати. Якощ черевики або чоботи "просять каші", не варто взувати їх навіть для «чорних" робіт: їх взагалі треба негайно викинути!

Ідеальне взуття зроблене із шкіри і на низькому стійкому підборі. Добре, коли воно набуває форми стопи.

А якщо у вас вже виникли проблеми з ногами, користуйтесь супінаторами або носіть ортопедичне взуття, яке зараз можна знайти у продажу.
(За інформацією сайту «Оглядач»)




Теги:взуття, мозолі, ортопедичне взуття, мікоз, проблеми з ногами, шкарпетки, гумові чоботи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar