реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Грибники на кримінальній "стрілці"

Нещодавно в Корюківці, в районі колишньої фабрики госпвиробів, що навпроти відомої АЗС «Олас», яку в народі прозвали «Сало», сталася надзвичайна подія. Озброєні правоохоронці з обласного підрозділу швидкого реагування затримали кількох людей. Усе відбувалося доволі швидко і професійно, проте місцеві зіваки все ж таки встигли відслідкувати хід подій...
Як згодом вдалося дізнатися районній газеті «Маяк», на цьому місці планувалася зустріч певних кримінальних елементів з окремими заготівельниками лисичок у нашому районі. Іншими словами – «забили стрілку», щоб «домовитися» про максимальну ціну на цьогорічні лисички. До речі, окремі джерела повідомляють, що до того часу такого тотального контролю над корюківськими бізнесменами, котрі займаються прийманням дарів лісу, як у Городнянському чи Ріпкинському районах, у нас ще не було. Тепер знайшлися охочі?

«Наїжджаючих», а їх було двоє, затримали на кілька годин, відвезли до Чернігова і … благополучно відпустили. І що цікаво — ніяких претензій ні від кого не надходило! Для порушення кримінальної справи потрібні докази, свідчення, та хто ж їх надасть?

Що можна очікувати надалі? Вочевидь, поклавши на наш район «око», кримінал не заспокоїться. А арсенал методів впливу у них, як відомо, досить широкий: від елементарного залякування до жорстокого фізичного примусу. Хто боятиметься, той і житиме «під кимось». Контролювати хочуть не лише ціну, яка в цьому році мала б не перевищувати 15 грн, але й куди, кому і скільки здавати! І, як бачите, діють хлопці не гірше, ніж група швидкого реагування…
Р.S. На сьогодні ціна на лисички в районі тримається на рівні 11 —15 грн.
Артемій АЙ,
м.Корюківка


ВАРТО ЗНАТИ
Продаєте дари природи? Сплатіть податок!
Щороку податкові органи області виявляють випадки несплати податку з доходів фізичних осіб при здійсненні діяльності по заготівлі та реалізації продукції флори й фауни. А отже, щоб громадяни не потрапили у «прикру» ситуацію, нагадаємо, що доходи, отримані від здавання продукції флори та фауни, підлягають оподаткуванню податком з доходів фізичних осіб. Це передбачено статтями 3 та 4 Закону України від 22.05.2003 року №889-IV «Про податок з доходів фізичних осіб».
Заготівельні організації та інші підприємства, установи, організації та фізичні особи — суб’єкти господарської діяльності, які виплачують громадянам зазначені доходи, зобов’язані нараховувати, утримувати та перераховувати до бюджету податок з доходів фізичних осіб за ставкою 15 відсотків та своєчасно повідомляти податкові органи про виплачені доходи й утриманий з них податок за формою №1-ДФ.
З метою більшого наповнення місцевого бюджету працівники податкових інспекцій тісно співпрацюють із головами сільських рад: проводяться постійні оперативні перевірки, відслідковується діяльність громадян, які займаються закупівлею грибів та ягід.
У випадках, коли громадяни, зібравши в лісі гриби або ягоди, самостійно їх реалізують, то їм необхідно в податковій інспекції задекларувати свої доходи.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернігівській області




Теги:ціна на гриби, податківці, Кримінал, лисички, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar