реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Готуючись до епідемії, ухвалили програми

Сесія Чернігівської обласної ради, що проходила у закритому режимі, прийняла програми, які дадуть змогу краще підготуватися до ймовірної епідемії коронавірусу в області.

“Програма з діагностики та лікування на території області інфекції, викликаної COVID-19”, на фінансування якої передбачається направити 117 мільйонів гривень, дасть можливість закупити засоби індивідуального захисту для медичних працівників, лікарські препарати, дезінфікуючі засоби, обладнання та апаратуру для відділень інтенсивної терапії, інфекційних відділень. Також 10 мільйонів гривень передбачені для стимулювання медичних працівників, які працюватимуть у зоні посиленого ризику.

Друга — “Програма розвитку, підтримки комунальних закладів охорони здоров’я Чернігівської обласної ради та надання населенню медичних послуг понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення на 2020 – 2021 роки”. «Вона узагальнює всі потреби медичної галузі області і, у разі наявності відповідних коштів, дозволяє витрачати їх на задоволення таких потреб» - уточнив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко.
"Голос України"

На фото: виступає депутат обласної ради, головний лікар обласної дитячої лікарні Олександр Карета.
Фото прес- служби ОДА.



Теги:короновірус, Андрій Прокопенко, Чернігівська обласна рада, Олександр Карета


Читайте також



Коментарі (0)
avatar