реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Депутати Чернігівської облради затвердили звіти і програми

Депутати Чернігівської обласної ради проаналізували роботу прокуратури та управління охорони здоров'я, затвердили звіти про виконання обласного бюджету області за минулий рік, оцінили результативність виконання стратегії сталого розвитку краю.

Обласна рада затвердила програми, подані адміністрацією - три роки діятиме програма забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, операції Об'єднаних сил та членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб. Мета -- інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громади, вирішення житлових питань учасників бойових дій. Загальний обсяг коштів -- 2,5 мільйона гривень.

Депутати затвердили обласну програму реставрації пам'яток архітектури національного значення на 2020--2022 роки. Це допоможе зберегти в автентичному вигляді та не допустити руйнації ряду визначних пам'яток культурної спадщини. Це, зокрема, Новгород-Сіверська Тріумфальна арка, Георгіївська церква у Седневі, церква Іоанна Богослова у Ніжині, інші архітектурні перлини області. З обласного бюджету передбачено 8,25 мільйона гривень. Також планується залучити понад 20 мільйонів небюджетних коштів.

Як повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, завдяки змінам до регіональної програми розвитку автомобільних доріг, затверджених депутатами, можна буде виготовити проектно-кошторисну документацію та залучити додаткові кошти з державного бюджету на будівництво доріг в області.

Ряд рішень сесії стосуються екології та природокористування -- зокрема, на території Прилуцького району створюється ландшафтний заказник "Засенкове", у Ріпкинському - гідрологічний заказник "Верхній Болгач", у Козелецькому - орнітологічний заказник "Кулик".

Особливою темою сесії стали незаконні рубки лісів -- прийнято програму протидії, на реалізацію якої передбачено мільйон гривень. Вони будуть використані для придбання технічних засобів забезпечення роботи інспекторів -- квадрокоптерів, тепловізорів, планшетів з визначенням системи координат.

"Треба зазначити, що тільки за останні роки сума розрахованих збитків, завдана лісовому господарству області в результаті незаконних рубок лісових насаджень, становить понад 58,6 мільйонів гривень", -- каже голова ОДА Андрій Прокопенко.

Фото Віктора Кошмала

Голос України



Теги:Андрій Прокопенко, Чернігівська обласна рада, заповідні території, Ремонт доріг


Читайте також



Коментарі (0)
avatar