реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Готуємо страви з картоплі

Деруни з овочами та шинкою

Симпатичні і смачні картопляні сендвічи
Вам знадобиться:
400 г картоплі (3 великих картоплини)
300 г шинки або ковбаси
3 помідори
1 невелика цибулина
1 зубок часнику
1 ст. ложка борошна
2 яйця
1 ст. ложка майонезу
3 ст. ложки нарізаної петрушки
олія для смаження
сіль
перець

Спосіб приготування: 1. Очистіть картоплю і натріть її на крупній тертці. Відіжміть руками зайву вологу. 2. Подрібніть цибулю, 1 помідор, часник і петрушку. 3. Додайте в картоплю подрібнені овочі, добре перемішайте. 4. Додайте яйця, борошно і майонез. Посоліть, поперчіть і знов добре перемішайте. 5. Викладайте картопляну масу столовою ложкою на сковороду з розігрітою олією і на слабкому вогні обсмажуйте до золотистої скориночки.
6. Викладіть деруни і шинку на блюдо у вигляді сендвіча.
7. Прикрасьте зеленню і помідорами.

Картопляні пончики
Щоб поласувати смачними картопляними пончиками, потрібно: 8 шт. картоплі, 4 ст. ложки борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки сметани, 10 г дріжджів, 2 склянки жиру, перець і сіль за смаком.

Процес приготування. Зварену в шкірці картоплю очищають, протирають через сито і охолоджують. Потім додають дріжджі, розмішані зі сметаною, яйця, сіль, перець і всипають борошно. Отриману масу ретельно розтирають.
Потім роблять з неї невеликі кульки або палички і кладуть на сковороду у сильно розігрітий жир.

Готові картопляні пончики перекладають шумівкою на блюдо. Їх можна подавати як як гарнір до м'яса.

А ще кулінари радять замість жиру взяти рослинну олію, і коли приготовлені картопляні пончики охолонуть, посипати їх цукровою пудрою. Тоді вийде смачна солодка страва.

Картопляні зрази з грибами

Вам знадобиться:
1 кг картоплі
500 г грибів
30 г вершкового масла
2 середніх цибулини
1 яйце
3 ст. ложки борошна
1/2 склянки сметани
1-2 зубчики часнику (за бажанням)
зелень петрушки
мелений чорний перець
сіль
борошно для обкачування
олія для обсмажування

Спосіб приготування:

1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Підсмажте на олії до золотавого кольору.

2. Гриби почистіть, помийте, дрібно наріжте.

3. Покладіть гриби в сковороду до цибулі. Посоліть, поперчіть, і тушкуйте до готовності. За 2-3 хвилини до кінця можна додати розчавлений часник.

4. Очищену і нарізану крупними шматками картоплю відваріть в підсоленій воді до готовності. Крупні шматки не так сильно розварюються, як дрібні. Злийте всю воду, поставте каструлю на невеликий вогонь і випаруйте всю рідину. Додайте до картоплі вершкове масло і мелений перець, і зробіть пюре.

5. Злегка охолодіть пюре, додайте яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішайте.

6. На дошку або тарілку насипте біля 1/2 склянки борошна. Мокрою ложкою наберіть картопляне тісто і покладіть його на борошняну гірку.

7. Мокрою рукою зробіть з тіста коржик, покладіть на її центр грибну начинку.

8. Акуратно з’єднайте краї зрази, добре заліпіть і обваляйте її в борошні.

9. Сформовані зрази смажте з двох сторін на олії на середньому вогні до рум’яної скориночки.

10. Перед подачею до столу полийте зрази сметаною, посипте ложкою грибів, прикрасьте листочками петрушки.

Фарширована картопля з грибами

Для приготування потрібно:

10 середніх картоплин, відварених у мундирах.
100 г подрібненої шинки
100 г печериць або інших грибів, тушкованих на вершковому маслі до м'якості,
2 жовтки,
2 яйця,
сухарі,
сіль,
чорний перець,
жир або олія

В картоплин відрізати нижні краї, аби стояли рівно, і верхні, з яких потім будуть кришечки. Ножем або маленькою ложкою вибрати серединки. Серединки подрібнити, змішати з подрібненою шинкою і подрібненими смаженими грибами, додати два жовтки, добре розмішати, і цим фаршем наповнити картоплини. Обваляти картоплини в збитих яйцях, запанірувати в сухарях і обсмажити.

Картопля під грибним соусом
Для приготування потрібно:

1кг картоплі,
200г м’яса,
1кг білих грибів,
500г сметани,
100г води чи бульйону,
2 головки цибулі,
100г твердого сиру,
перець чорний мелений,
сіль – за смаком.

Приготування: Картоплю почистити, нарізати кружальцями, поперчити, посолити і викласти на дечко. М’ясо порізати маленькими кубиками, обсмажити на пательні до золотавого кольору і викласти поверх картоплі, все залити бульйоном.

Соус: гриби почистити, порізати, добре посолити і смажити на пательні. Нарізати півкільцями цибулю і через 5-8 хвилин додати до грибів. Коли гриби і цибуля будуть золотого кольору залити їх сметаною і тушити 5 хвилин. Картоплю і м’ясо залити соусом, посипати зверху тертим сиром і запікати 30-40 хвилин.

Смачного!




Теги:пончики, страви з картоплі, гриби, кулінарні рецепти, деруни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar