реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Городнянські освітяни розгромили Чернігівську фінінспекцію

Про нахабність співробітників Чернігівської Фінінспекції (по старому Контрольно-ревізійне управління або просто КРУ – авт.) знає чи не кожна бюджетна установа чи державне підприємство. Вигадані порушення, «надумані» протоколи, неаргументовані вимоги – на жаль такі принципи панують у цьому відомстві по вул. Белінського (м. Чернігів). Навіть суха статистика каже що з усіх направлених до суду протоколів задовольняються лише 20-25 %. А решта – це некомпетентність чи корупція? Спробуємо розібратись.

Несподівано для всіх (наче за чиєюсь командою) в останні роки Чернігівська фінінспекція почала виконувати ще одну функцію – ретельно оберігати інтереси постачальників вугілля з ЛНР-ДНР для бюджетних установ області. Саме Фінінспекція спільно з УМВС в Чернігівській області викидають з ринку постачальників, які осмілились розвалити монополію сепаратиста Юрія Рожка та його «патрона» Олександра Януковича.

Яскравий приклад «беспредєлу» фінінспекторів трапився не так давно на Городнянщині. Відділ освіти Городнянської РДА у січні 2015 року провів тендер на закупівлю вугілля марки Г/Ж львівсько-волинського басейну. Очевидно, це дуже не сподобалось заступнику начальника обласної фінансової інспекції Олені Суржик, яка разом з колишнім своїм шефом, луганчанином Юрієм Євдокимовим, створили справжнє корупційне середовище в інспекції. Після звільнення Євдокимова Суржик фактично керує Фінінспекцією, тоді як її формальний керівних Калашніков тільки розкладає пасьянс на комп’ютері, тихенько досиджуючи до пенсії.

О. Суржик 20 березня 2015 року адресувала лист (дивитись нижче) начальнику відділу освіти Ю.Гриценкуз вимогою терміново розірвати договір про закупівлю. В листі також містились погрози від пані Суржик: якщо договір не буде розірвано, то фінінспекція буде змушена робити позапланову перевірку у відділі освіти Городнянської РДА. Чому Суржик втрутилась у вугільний тендер ВПЕРШЕ за останні 5 років зрозуміти неважко, адже це перша процедура, яку не виграв донецький сепаратист Юрій Рожко.

У червні 2015 року на вимогу Олени Суржик розпочинається позапланова ревізія у відділі освіти Городнянської РДА. На питання членів комітету конкурсних торгів до ревізорів, яка мета перевірки, отримали просту відповідь: «ви не в тих купили вугілля, тому Олена Федорівна (Суржик – авт.) дала «команду» жорстко покарати ваше керівництво і ми обов’язково знайдемо багато грубих порушень. Дійсно, акт Фінінспекції на 9 сторінках був розгромний і начебто змістовний, за виключенням одного «але» – жодного доведеного порушення із посиланням на законодавчі акти.

Маючи на руках такий начебто «розгромний» акт пані Суржик підписує ще один лист на начальника відділу освіти з вимогою розірвати договір. Після надходження листа одразу до Гриценка телефонує юрист фінінспекції і начебто за дорученням пані Суржик рекомендує розірвати договір на поставку вугілля, за що обіцяє не передавати акт до суду і не накладати штраф. Після відмови начальника відділу освіти, який не сприйняв очевидний шантаж, фінінспекція накладає на нього шалений (як для людини із зарплатнею у 1500 грн) штраф – 11 тис. грн. і передає матеріали до суду.

27.08.2015 року Городнянський районний суд розглядає позов Фінінспекції (справа № 732/1127/15-п ) і виносить рішення (дивитись нижче), про відмову у задоволенні позову фінінспекції. Фактично, суд визнав, що всі дії фінінспекторів по дорученню їх одіозної заступниці виявились «мильною бульбашкою», яку очевидно Суржик «надувала» на чиєсь замовлення.

За такі «проколи» у роботі Олена Суржик мала б бути як мінімум терміново звільнена. Навпаки, розлючена фінінспекторша Суржик звертається за допомогою до співробітників управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС в Чернігівській області з проханням «дотиснути» городянських освітян. Але це вже окрема історія і про неї ми розкажемо у наступному матеріалі.

На останок: Шановна пані Суржик! Чому б Вам не перевірити тендер відділу освіти Бобровицької РДА, котрий вигравала чернігівська фірма з пропозицією на львівське вугілля по 1700 грн/т, але начальник відділу освіти вже двічі намагався його відмінити, бо фірма донеччанина Рожка програвала з (мабуть такою бажаною для відділу освіти) ціною 3400 грн/т. І останнє питання: «Скільки, пані Олено, Вам платять сепаратисти за замовні перевірки, що Ви при зарплаті у 2500 грн ходите вся обвішана золотом і діамантами і чому Ви досі не переїхали в Луганськ, де були б серед своїх?"

Марина Сім’янець,
спеціально для Чернігів-Пост Чернігів- Пост



Теги:тендери, Лучины, Сепаратизм, городня, Корупція, донецьке вугілля


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Браво!
avatar
2
Шановні земляки, вугілля це звісно добре, але купуйте наш торфобрикет
avatar