реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Премії встановлював собі сам

Незнання законів не звільняє від відповідальності – про це відомо старшокласникам із уроків правознавства. Цей постулат мали б знати і чиновники Городнянської міської ради.

Проте, як стало відомо членам ГО «Городнянська районна люстраційна комісія», городнянський міський голова Богдан А.І за весь період перебування на займаній посаді, в порушення Постанови КМУ № 268 від 09.03.2006 року, одноособово, своїм розпорядженням встановлював собі премії без відповідного рішення ради. На підставі звернення депутата районної ради Жадченка А.М. 2 червня 2014 року відносно міського голови було порушено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. 15 серпня 2014 року слідчим відділом Городнянського РВ УМВС України в Чернігівській області було винесено постанову про закриття кримінального провадження. Вона була оскаржена заявником і 19 вересня 2014 року скасована слідчим суддею Городнянського районного суду Чернігівської області. Розслідування кримінального провадження триває і досі.

Натомість співробітниками Управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України було зібрано матеріали для притягнення Богдана А.І. до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-7 (неповідомлення про наявність реального конфлікту інтересів), та ч. 2 ст. 172-7 ( вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

14 червня 2017 року Городнянський районний суд Чернігівської області, розглянувши надані матеріали, виніс постанову про закриття провадження за обома статтями. Зазначена постанова прокуратурою Чернігівської області була оскаржена в Апеляційному суді Чернігівської області, який своєю постановою від 15 січня 2018 року скасував постанову Городнянського районного суду в частині закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, визначивши таким чином, що Богдан А.І. діяв в умовах реального конфлікту інтересів, і не мав права самостійно, своїм розпорядженням призначати собі премії. Суд визначив йому міру покарання у вигляді штрафу, в сумі 3400 грн. та зобов’язав стягнути з винного судовий збір в сумі 352 грн. Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Таким чином, рішення апеляційного суду доказує протиправну діяльність Богдана А.І. в підтвердження матеріалів кримінальної справи.

ГО «Гроднянська районна люстраційна комісія» на прикладі посадовців Городнянської міської ради показала, як чиновники вирішують свої соціально-побутові питання коштом платників податків.

Андрій ЖАДЧЕНКО



Теги:Люстрація, Корупція, городня, Андрій Жадченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar