реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Голова запорізької "Просвіти" в знак протесту йде пішки

Голова запорізького Товариства "Просвіта" йде пішки, агітуючи за українську мову. Назвав він цю акцію "Січовим шляхом "Просвіти".
9 листопада Олег Ткаченко, відбувши з міста Запоріжжя та пройшовши перші кілометри «Січового Шляху Просвіти» через острів Хортиця, селами Запорізької та Дніпропетровської області, прийшов у Дніпропетровськ.

Активісти та прихильники Дніпропетровської організації «Просвіти» ім. Т. Шевченка урочисто, піснею «Ой, у лузі червона калина» зустріли голову Запорізької обласної «Просвіти» Олега Ткаченка на вході до центрального міського парку. На мітингу, що відбувся після привітання, Олег Ткаченко подякував за щирий прийом своїм землякам (Олег Ткаченко народився в м. Дніпропетровськ) та особисто Голові Дніпропетровської обласної організації «Просвіта» ім. Т. Шевченка Сергію Довганю за теплий зворушливий прийом та запевнив присутніх, що отримав позитивний заряд від зустрічі, яка додасть наснаги на подальшому шляху.

В свою чергу Дніпропетровська «Просвіта» ім. Т. Шевченка заявила про підтримку вимог до влади щодо захисту державної мови та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Під час мітингу Олег Ткаченко зазначив, що на подоланих перших десятках кілометрів шляху йому зустрічалися доброзичливі люди, які з надією та сподіваннями ставили свої підписи на підтримку його вимог.

Наступного дня шлях простелився до міста Дніпродзержинськ. На трасі Дніпропетровськ - Дніпродзержинськ відбулася несподівана приємна зустріч з дорожньою службою. Близько 20 людей в помаранчевих жилетах, зробивши перерву, зацікавилися незвичайним пішоходцем. Вислухавши прочитані вимоги, провели жваву дискусія. А потім вишиквалися в чергу, щоб залишити свої підписи під вимогами Олега Ткаченка.

У Дніпродзержинську відбулася зустріч з громадськими діячами та просвітянами біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Олега Ткаченка прийшов привітати жіночий акапельний ансамбль «Кам’янчанка» просвітянського хору «Благовість». Всі були зворушені теплотою прийому та активно брали участь у розмові про майбутнє України. По завершенню було зроблено колективний знімок на згадку. Наступна зустріч планується у Верхньодніпровську вже 13 листопада.

Прес-центр Запорізької «Просвіти»



Теги:українська мова, Дніпродзержинськ, Дніпропетровськ, Просвіта, Запоріжжя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar