реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Голова "Просвіти" прикувався ланцюгом до огорожі

Пікет, організований Запорізькою «Просвітою» біля облдержадміністрації, пройшов досить таки напружено. Міліція застосувала силу для розгону просвітян, у дворах чергували загони «Беркуту» і спецпідрозділи, готові силою знести учасників мовного протесту з місця проведення.
Голова ЗОО ВУТ «Просвіта» ім.. Т.Шевченка Олег Ткаченко, організатор акції, прикував себе ланцюгами до металевого пандусу, до пана Олега приєднався просвітянин Святослав Щербина з шестирічним сином, які замотали себе ланцюгами в знак підтримки голови «Просвіти» та протестуючи проти свавілля антиукраїнської влади.

Почався збір підписів: «Запорожці - сьогодні нас вбивають. Захистимо себе від геноциду з боку олігархів та бандитів з партії регіонів, відстоїмо право нації на рідну мову - за для ще живих наших дітей», підняли плакати на захист рідної мови. Міліція почала відбирати у людей плакати з мовною символікою та конфіскували просвітянський прапор. Ганялися по всій площі за тими, хто не хотів добровільно віддавати знаряддя, плакати з лозунгами.

Раптом міліція, спеціальними щипцями почала рвати товстий металевий ланцюг і від’єднавши його від пандуса потягнули, як кримінального злочинця, голову Запорізької «Просвіти» до міліцейської машини. Люди перешкоджали ганебним діям міліції, лягали під колеса автомобіля, але міліція забрала Олега Ткаченка у відділок, де його там же звинуватили у неіснуючих порушеннях. А люди продовжували висловлювати свої протести і не розходились майже до самого вечора.

Ближче до 19-00 активісти «Просвіти» прямо з майдану прийшли під двері суду де розглядалася, справа щодо дій О. Ткаченка. І чекали поки той вийшов під загальні оплески, в козацькому вбранні та з залишками ланцюгів на тілі.

Єгорова Галина



Теги:українська мова, Просвіта, Запоріжжя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar