реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Голова обласної "Батьківщини"звернувся до міліції

10 жовтня біля головного управління казначейства Чернігівської області в м. Чернігів, пройшов мітинг-пікет щодо затримки проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках.

За результатами мітингу депутатами обласної, міської та районних рад, а також мешканцями області було підписане звернення (більше 100 підписів) на адресу керівника казначейства щодо негайного вирішення цієї проблеми. Депутатам Чернігівської обласної ради Кодолі О.М., Журману С.М. та депутатам Чернігівської міської ради Русіну О.В., Лебідю В.В. учасниками мітингу було доручено передати це звернення керівництву казначейства. Коли депутати зайшли до приміщення казначейства, то їх біля турнікетів зупинила охорона закладу та майже годину відмовлялася пропускати. Цим грубо порушувався Закон України «Про статус депутатів місцевих рад», зокрема Стаття 14. Право депутата місцевої ради на невідкладний прийом та на одержання необхідної інформації, Стаття 15. Право депутата місцевої ради вимагати усунення порушення законності, Глави 2. Більше того, все це відбувалося в присутності працівників УМВС, СБУ, спецпідрозділу «Беркут», а також керівників окремих підрозділів УМВС, в загальній кількості понад 20 чоловік. Співробітники силових структур фіксували все на відеокамери, але ніяк не реагували на порушення Закону України.

Щоб пробитися через турнікети, голові фракції ВО «Батьківщина» в Чернігівській обласній раді Олександру Кодолі прийшлося запросити з вулиці представників ЗМІ та викликати наряд міліції.

Важливо, що 08.10.2013 року, Олександр Кодола з трьома колегами депутатами обласної ради безперешкодно потрапив до приміщення головного управління казначейства Чернігівської області для спілкування з в.о. начальника Ридзель Л.А. з цього питання.

Складається враження, що 10.10.2013 року Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» грубо порушувався, як прокоментували деякі ЗМІ, саме під прикриттям правоохоронних органів.

Саме тому, сьогодні Олександр Кодола звернувся з депутатським зверненням до керівників правоохоронних органів області, надати пояснення таких дій їх підлеглих і вжити відповідних заходів реагування.

Прес-служба
Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»



Теги:Батьківщина, опозиція, казначейство, закон про статус депутатів місцевих


Читайте також



Коментарі (0)
avatar