реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Область у небезпеці!" -- депутати від "Батьківщини"

"Вимагаємо негайного скликання засідання Чернігівської обласної ради, область у небезпеці!" -- таке повідомлення розмістив депутат Чернігівської обласної ради (фракція "Батьківщина") Ярослав Демченков.

"Сьогодні мої колеги зустрілись з в.о. начальника Головного управління казначейства в Чернігівській області Людмилою Ридзель та іншими керівниками області.

За результатами зустрічей вони підтвердили мої слова, що у країні криза розрахунків, що гроші є лише на папері, а «живих» грошей в бюджеті вже немає. Як повідомив керівник нашої фракції у обласній раді Олександр Кодола, була підтверджена неофіційна інформація, що в Чернігівській області Державна казначейська служба не сплатила рахунки орієнтовно на 250 млн. грн. Казначейство реєструє платіжні доручення, а фактично гроші не перераховуються. Зрозуміло, що обласне казначейство та його працівники є заручниками системи, яка склалась у всій країні.

У вересні я вже говорив, що Державна казначейська служба паралізувала роботу практично всіх закладів та установ, які мають відношення до фінансування за рахунок бюджетних коштів. Особливо потерпають медики, освітяни та працівники місцеві органи влади.

У Чернігівській області фінансується 29 з 73 обласних програми, які повинні стимулювати розвиток у різних секторах. Але навіть 29 програм фінансуються частково та із затримками. Під загрозою медичні програми, діти, освіта, спорт, містобудівництво, розвиток підприємництва тощо.

Потрібно негайно вимагати рішучих дій та сплати по рахунках, адже не можна зупинити виконання важливих програм, підготовку до зими та виплату заробітних плат".

Люди скаржаться, що до зими у районах області так погано ще ніколи не готувались. Мова йде не лише про готовність до проходження опалювального сезону, але й про готовність снігоприбиральної техніки, електростанцій і мереж, достатньої кількості шкільних автобусів та автомобілів швидкої допомоги, які придатні до використання у зимову пору року, забезпечення шкіл якісним гарячим харчуванням, перенесення сотні шкільних туалетів з вулиці у приміщення, доставку продуктів харчування та ліків у віддалені сільські населені пункти та багато інших питань.

Область опинилась у заручниках у чиновників та невдовзі опиниться заручником зими.

Саме тому, ми депутати фракції «Батьківщина» у обласній раді вимагаємо від керівництва обласної ради негайного зібрати засідання обласної ради! Таке звернення до керівництва облради передано вже сьогодні.

Потрібно терміново шукати шляхи виходу з ситуації, що склалася, а не замовчувати проблеми та створювати вигляд, що все гаразд. Сподіваюсь, що нас підтримають всі небайдужі депутати обласної ради та народні депутати від Чернігівщини", -- говориться у заяві депутата.



Теги:Батьківщина, опозиція, казначейство, Чернігівська обласна рада, криза платежів


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Добру школу Ви пройшли, пане Васию, - пригадується більшовицьке: "Родина в опасности!"
А в чому причина такої скупості пані Людмили? Чи всохли джерела її доходів, чи розтринькала виділені на рік кошти, чи це результат піарного планування і область жила не по доходам?
avatar
2
А чому ж Демченков не сказав одразу, що вони будуть вимагати у уряду узяти ще один кредит МВФ? Адже саме цього вимагав Яценюк нещодавно, бо дефіцит бюджету 45 млрд. грн, і це не дивлячись на те, що Фонд вимагає підвищити ціни на газ для населення та урізати соціальні стандарди. Звикли будучі при владі жити у кредит, а регіонали які були категорично проти кредитів, зараз продовжують їх політику
avatar