реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Гнітюче враження першого дня

Ну, що вам сказати з приводу першого дня роботи новообраної ВРУ?

ЗєРада справила на мене гнітюче враження. Передусім - рівнем підготовленості, рівнем організації і рівнем культури. Схоже на те, що «слуги народу» не те, що не вивчили Конституцію й Регламент, а навіть ніколи не дивилися сесії ВРУ по телевізору.

ПреЗЄдент виступав як хлопчисько. Мав жалюгідний вигляд. Городив пласкі жарти. Зміст виступу нікчемний (особливо у зіставленні з тим, як його було оголошено). Сидіння Зє у своїй президентській ложі - предмет для аналізу психологів і фізіогномістів. Втручання у ведення сесії, спонукання до прискорення процесу - крайній прояв адміністративно-командного стилю керівництва.

Призначення прем‘єр-міністра. Такого легковажного підходу до такого важливого питання напевно не знає світова історія. О. Гончарук вийшов до трибуни абсолютно непідготовлений. Не відчувалося, що він - людина із ступенем доктора наук західного університету. Про концепцію і стратегію майбутнього уряду немає чого й говорити. Відповіді на запитання - школярство.

А чого варта історія з призначенням міністра оборони. Кандидат - людина явно необов‘язкова й безвідповідальна. Відчувається, що крутився біля МО, але системного уявлення про МО явно не має. Отже, яка може бути концепція розвитку МО у такого кандидата.

Таке ж враження справив кандидат на голову СБУ, який уже виконує ці обов‘язки. Кілька разів ужитого слова «функціонал» у виступі та відповідях на запмтання досить, щоб скласти уявлення про відповідність потенціалу цієї особи для осучаснення такої надзвичайно важливої царини, як безпека України.

Не розчарував мене лише кандидат на очільника МЗС. Добре підготовлений виступ й чіткі фахові відповіді на запитання - свідчення тривких фахових освіти й досвіду. Хочеться вірити, що він втілить у життя оголошені наміри.

***
Багато хто, усвідомлюючи недосвідченість Зє і ЗєКоманди, закликає почекати і дати шанс «новим обличчям» проявитися.

Я не є прибічником роздавання авансів. Президентство і депутатство в парламенті - не місце, де проходять початкову й середню фахову, управлінську й політичну підготовку і де можна робити безмежну кількість помилок, не кажучи вже про громадянське визрівання і дозрівання.

На цей рівень мають виходити люди із сформованим світоглядом, з високим рівнем національної свідомості й громадянської зрілості, з роками виношуваним і тисячу разів виваженим баченням перспектив розвитку своєї фахової галузі, з готовими навичками в управлінні й урядуванні, із стратегічною візією розвитку України і, звичайно ж, із системним мисленням.

Спостереження за стома днями президентства Зє, за активністю ЗєКоманди, псевдопартії «Слуга народА», за першим днем роботи нашвидкуруч збитого гурту нардепів наводить на сумні висновки.

Тому все актуальнішим і актуальнішим постає питання про НАГАЛЬНІСТЬ СИСТЕМНИХ ЗМІН. До цього ми й закликаємо усіх, хто щиро переймається майбутнім України.

Володимир ІВАНЕНКО



Теги:перемога Зеленського, нова Верховна Рада, Володимир Іваненко, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar