реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Футбол: невеселий фініш “Десни”

Нарешті завершився чемпіонат України з футболу і в першій лізі, де виступає Чернігівська “Десна”. В останньому турі вона на своєму полі зіграла внічию з “Кримтеплицею”— 1:1. І так і залишилася на 8 місці в турнірній таблиці, значно відставши від лідерів.
Та команда й не претендувала на те, щоб переходити у вищу лігу українського футболу. Клуб та й місто ще явно не готові до цього. Так що деснянці, яким не загрожував і виліт у другу лігу, стали міцним середнячком турніру. Не більше.
Ось перша вісімка за підсумками чемпіонату (набрано очок у 34-ох турах):

ПФК “Севастополь” 76
“Волинь” (Луцьк) 74
“Сталь” (Алчевськ) 65
ФК “Львів” 63
ПІК “Олександрія” 63
“Кримтеплиця” 58
“Нафтовик-Укрнафта” (Охтирка) 57
“Десна” 48
Отже, перші дві команди здобули путівку в наступний чемпіонат, що незабаром розпочнеться, у вищу лігу. Кримчани дебютують у вищому дивізіоні, “Волинь” чимало років уже виступала там і повертається після кількарічної перерви. А невдахами турніру стали “ФК Харків” та “Нива” з Тернополя. Вони зайняли останні два місця і переходять у другу лігу, хоча свого часу пограли й у вищій.
Щодо “Десни”, то ситуація в команді залишається нестабільною. Є значна заборгованість гравцям по зарплаті. Дійшло до того, що команда не виїхала на один із попередніх матчів. Якби через невиплату зарплат, не вийшла і на другий матч (цей самий, домашній) команду взагалі могли б зняти з турніру. Врешті борги частково погасили, і матч відбувся. Але все одно загроза “вильоту” з професійного футболу залишилася. Клуб ще не пройшов потрібної атестації, знову ж через фінансові проблеми. Поки що питання зависло.
Усе це дуже прикро, враховуючи велику популярність футболу, команди “Десна” в місті. А ще те, що в команди цього року золотий ювілей — “Десні” рівно 50 років. Шкода, що та лихоманка, яка триває довкола клубу вже не один рік, заважає навіть гідно відзначити цей ювілей. А “Десна” ж дала українському футболу чимало талановитих майстрів.
Петро АНТОНЕНКО




Теги:команда Десна, Футбол, Чернігів, Перша ліга


Читайте також



Коментарі (0)
avatar