реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ФСБ вдається до тітушок

Компанія Vasil на прохання ФСБ попросила у Президента благополуччя для українців і зняття санкцій з РФ

Плани Кремля по дестабілізації ситуації в Україні шляхом створення фейкових інформаційних приводів для подальшого підняття галасу навколо них, торкнулися української компанії з виробництва тренажерів для спортсменів «Vasil». Мотиви керівника фірми - пана Шапрана, напевно, слід вивчити компетентним органам, оскільки в цьому випадку має місце чистої води провокація Москви.

У мережі з'явилися повідомлення про проведення на території нібито київського представництва підприємства 16 жовтня міні-акціі трудового колективу Дніпровської компанії «Vasil». Пише сайт Логи

Нібито трудящі вимагали від Президента України відновити торговельні зв'язки з Росією. Трудовий колектив нарікає на те, що після розриву економічних зв'язків з Росією в компанії істотно скоротилися робочі місця, а через неможливість постачати країну-агресора спортивним інвентарем у компанії скоротився обсяг експорту мало не на 60%.

Тим часом, генеральний директор Сергій Шапран в поширеному відео зазначив, що підприємство за 20 років свого існування поставляло обладнання в 30 країн світу. Але саме зараз підприємство раптом переймається втратою російського ринку. Що примітно, в зверненні трудящих компанії є вимога зняття економічних санкцій з РФ.

Мабуть, після провалу всіх раніше розроблених планів по розхитуванню ситуації в нашій країні, в Кремлі доводиться задовольнятися навіть настільки примітивними постановочними уявленнями в інтересах пропаганди.

«Ми - та компанія, яка заробляє валюту державі, ми - та компанія, яка займається промисловістю», - аргументував свої вимоги керівник підприємства. По всій видимості, кілька сот трудящих в області спортивної промисловості всерйоз розцінили вагомість власних вкладень у процвітання української економіки.

Тим часом, за даними Мінстату, на території Києва, або навіть Київської області не значиться ні філій, ні представництв компанії «Vasil». Під місце для проведення акції, як видно, ФСБ визначила один з промислових ангарів на околиці столиці. Близько 200 осіб, які не мають до компанії ніякого відношення, отримали новеньку штатну уніформу з відповідними логотипами, агітаційні банери, цінні вказівки, ну і відповідну плату. Кажуть, збирали лжепрацівників за тим же принципом, що і «Антимайдан» в Маріїнському парку зразка 2013-2014 років. У народі цей контингент отримав назву - «ТІТУШКИ».

По суті, саме формулювання: «відновлення благополуччя для українців», яке прозвучало під час демонстрації, на тлі сьогоднішніх подій на Сході України, абсолютно не в'яжеться зі зняттям економічних санкцій з РФ, але, на жаль, достатнє для ватної аудиторії і гідне проведення цілих ток -шоу з цього приводу в ефірах рупорів російської пропаганди.

В контексті цього фейку є позитивна новина - у Кремля не вийшло дестабілізувати обстановку в Києві, розгойдавши ситуацію до хаосу, як передбачалося спочатку, а тому задовольняються постановками рівня поганого піонерського табору в надії, що хтось іще повірить в звичний для російської аудиторії фейковий формат. Криза жанру в ФСБ і відсутність тем у російської пропаганди - хороша новина для України.



Теги:тітушки, фсб, інформаційна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar