реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Хто в УПЦ МП агенти Кремля?

Нещодавно, використовуючи відкриті джерела, агенство Bellingcat змогло розкрити справу "Боширова і Петрова" - агентів ГРУ Чепіги і Мішкіна.
Основною зачіпкою стало виявлення факту отримання полковником ГРУ Анатолієм Чепігою нагороди Героя Росії від Путіна.
За давньою традицією, органи НКВД-КГБ-ФСБ-ГРУ Росії мають звичку винагороджувати своїх агентів у той чи інший спосіб.

Ми задалися запитанням, а чи немає в УПЦ МП тих, хто б отримував якісь нагороди від Путіна?

Результати виявилися приголомшливі:
11 митрополитів УПЦ МП наказами президента Російської Федерації Путіна В.В. нагороджені "Орденами Дружби" Росії.

Дійсні Кавалери ордену Дружби Росії в УПЦ МП:
1. Онуфрій (Березовський Орест Володимирович), митрополит, голова УПЦ МП, нагороджений у 2013 р.
2. Платон (Удовенко Володимир Петрович), митрополит Феодосійський і Керченський, нагороджений у 2000 р.
3. Лазар (Швець Ростислав Філіпович), митрополит Сімферопольський і Кримський, нагороджений у 2009 р.
4. Іларіон (Шукало Роман Васильович), митрополит Донецький і Маріупольський, нагороджений у 2013 р.
5. Павел (Лебідь Петро Дмитрович), митрополит, намісник Києво-Печерської Лаври, нагороджений у 2013 р.
6. Антоній (Паканич Іван Іванович), митрополит Бориспільський і Броварський, нагороджений у 2013 р.
7. Агафангел (Саввін Олексій Михайлович), митрополит Одеський та Ізмаїльський, нагороджений у 2003 р., у 2013 р. отримав Почесну Грамоту Путіна В.В.
8. Сєргій (Генситський Борис Наумович), митрополит Тернопільський і Кременецький, нагороджений у 2013 р.
9. Іонафан (Єлецький Анатолій Іванович), митрополит Тульчинський і Брацлавський, нагороджений у 2009 р.
10. Марк (Микола Іванович Петрович), митрополит Хустський і Виноградовський, нагороджений у 2001 р.
11. Августин (Маркевич Адам Іванович), митрополит Білоцерківський і Богуславський, нагороджений у 2004 р.

Ми поцікавилися, чи є в біографіях цих людей ще щось, що їх об'єднує? Як виявилося, є.
1. Усі вони є випускниками Московської або Ленінградської духовної академій ( за винятком Павла, який навчався у Московській духовній семінарії, але вищу освіту отримав у Київській духовній академії )

2. На усіх територіях, де відбувалися антиукраїнські заколоти (Крим, Донецьк, Одеса), митрополитами виявилися люди з вищенаведеного списку.

3. Вісім митрополитів з одинадцяти вже присутні на сайті "Миротворець" у якості агентів впливу Росії чи сепаратистів.

А ще їх об'єднує саме головне: усі вони мають активну антиукраїнську позицію.
Прочитайте нижче короткі витяги з їх біографій і дайте самі собі відповідь - ці люди українці, чи це агенти Кремля?

1. Митрополит Онуфрій, голова УПЦ МП, закінчив Московську духовну семінарію (1969 р), потім Московську духовну академію. Служив у Троїце-Сергієвій Лаврі Росії з 1969 по 1988 р., після чого був направлений на служіння в УПЦ МП.

В 1992 р. Онуфрій відмовився підписати звернення архієрейських зборів УПЦ МП до Святійшого Патріарха РПЦ Алексія ІІ щодо надання автокефалії УПЦ МП.
В 1992 р на Харківському Соборі УПЦ МП був одним з організаторів позбавлення сану Філарета.
Після подій 2014 р. відмовився визнавати Росію країною-агресором.
Під час врочистого нагородження орденами "Герой України" 8 травня 2015 р. за участь в обороні Вітчизни на Сході України, Онуфрій з помічниками залишилися сидіти в своїх кріслах і не аплодували, поки усі інші присутні стоячи вітали захисників-героїв у залі Верховної Ради.
Виступає проти використання української мови як мови богослужіння.
Доклав усіх зусиль для того, щоб Україна не отримала Томос.

Присутній на сайті "Миротворець" як агент впливу РПЦ.

2. Платон, митрополит Феодосійський і Керченський, закінчив Ленінградську духовну академію. З 1965 по 1990 р. служив на різних церковних посадах в Росії. З 1990 по 1992 р. був обраний депутатом Держдуми Російської Федерації (!!!!!!) від округу № 773 (Ярославль). В 1993 р. був направлений на служіння в закордонний округ Аргентинсько-Південноамериканської єпархії РПЦ. В 2012 р. був переведений в УПЦ МП на посаду митрополита новоствореної (!!!!!) Феодосійської і Керченської єпархії.

Це раз звертаю вашу увагу - у грудні 2012 р., за 14 місяців до Кримського аншлюсу, в УПЦ МП створюється окрема Феодосійська і Керченська єпархія (місце паромної переправи, якою переправлялися російські війська в Крим) і туди призначається людина, яка усе своє життя служила Росії, у тому числі в якості депутата Держдуми РФ.

Присутній на сайті "Миротворець" як посібник окупантів.

3. Лазар, митрополит Сімферопольський і Кримський, закінчив Ленінградську духовну академію. З 1964 по 1971 р.. служив на різних посадах в Росії. З 1975 по 1985 р. служив у закордонній Аргентинсько-Південноамериканській єпархії РПЦ. В 1985 р. переведений на служіння в УПЦ МП.

В 2014 р. священники УПЦ МП Симферопольсько-Кримської єпархії активно допомагають окупантам: "... в церквах УПЦ Московського патріархату в перші дні російського вторгнення зберігалася зброя, туди приходили люди, яких перекидали з Краснодарського краю. Вони там переодягалися у форму і там вони одержували зброю" – кримчанин Рефат Чубаров.

Валентина Посаднєва, матір архімандрита Петра Фороського (Посаднєв) заявила в 2014 р., що митрополит Лазар має відношення до його вбивства в 1997 році за участь у таємній конференції щодо автокефалії української церкви та зберігання протоколів з того зібрання.

Після Кримського аншлюсу митрополит Лазар періодично проводить хресні ходи разом з казаками й окупаційною владою Крима - Аксьоновим, мерами міст тощо.

Присутній на сайті "Миротворець" як сепаратист, посібник російських окупантів.

4. Іларіон, митрополит Донецький і Маріупольський, закінчив Московську духовну академію в 1991 р. після чого був направлений на службу в УПЦ МП.

В 2014 р. на території Святогірської Лаври Донецької області таємно формується загін бойовиків під керуванням Ігоря Гіркіна, який згодом захоплює Слов'янськ, чим розпочинає аншлюс Росією частин Донецької та Луганської областей. Особиста охорона Гіркіна і сама віддана частина загону бойовиків - це ченці та ієромонахи Святогірської Лаври.

"Огромное количество попов Московского патриархата на Донбассе принимали участие в пытках пленных, допрашивали их, зомбировали, освящали ту войну со стороны сепаратистов против нас" — журналіст Родіон Шовкошитний.

Присутній на сайті "Миротворець" як сепаратист, посібник російських окупантів.

5. Митрополит Павел, намісник Києво-Печерської лаври, закінчив Московську духовну семінарію в 1988 р., повернувся в Україну і зробив неймовірну кар'єру - без вищої духовної освіти в 1994 р. був призначений намісником Києво-Печерської Лаври (!!!!). І лише через 2 роки у 1996 р. закінчив Київську духовну академію і був посвячений у сан єпископа Вишгородського.

З 2008 по 2013 рік депутат Київради від Партії Регіонів.
Під час Євромайдану підтримував жорсткі дії Беркуту задля придушення протестів.
22 січня 2014 року під час служби порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом та запевнив його у своїй всебічній підтримці.
У 2018 році заявив, що Крим ніколи не був українським.
У вересні 2018 року погрожував усім українцям «божим прокляттям до 7-ого коліна», якщо ПЦУ почне процес повернення Києво-Печерської лаври з УПЦ МП.

Присутній на сайті "Миротворець" як антиукраїнський пропагандист.

6. Антоній, митрополит Бориспільський і Броварський, закінчив Московську духовну семінарію, а потім Московську духовну академію. З 1988 по 2002 р.. навчався та служив на різних церковних посадах в Росії, а в 2002 р. був направлений в УПЦ МП.

Відомий, як "смотрящій" від Москви, за справами в українській філії РПЦ.
Помічений в тісних зв'язках з олігархом Вадимом Новинським.
Координує такі антиукраїнські релігійні ЗМІ, як «Союз православных журналистов«, «Перший козацький» , «Расколам.нет».

Присутній на сайті "Миротворець" як агент впливу РПЦ.

7. Агафангел, митрополит Одеський та Ізмаїльський, закінчив Московську духовну академію в 1966 р. після чого працює в УПЦ МП на різних посадах.

Народний депутат України 1-го скликання (1990-1994).
1992 р на Харківському Соборі УПЦ МП був одним з організаторів позбавлення сану Філарета і противником автокефалії УПЦ МП.
З 2006 депутат Одеської обласної ради від Партії регіонів.
Вважається лідером «проросійського крила» УПЦ МП.
Прихильник і один з авторів шовіністичної доктрини «Русского мира».
Вважає Євромайдан "смутой, куда собирается сила ада".
Є категоричним противником інтеграції України в Європейський Союз та НАТО.
Позиція Агафангела щодо автокефалії: "Мы видим всю вредоносность и душепагубность отделения УПЦ от Московского патриархата. ... Выступать за автокефалию УПЦ означает быть на стороне врагов и недоброжелателей Православия. Поэтому необходимо чётко заявить: единство УПЦ с Матерью — РПЦ является непреложной истиной, не терпящей никаких изменений. Всякая же попытка отделения от РПЦ всегда будет богопротивным расколом."

Присутній на сайті "Миротворець" як сепаратист, посібник терористів.

8. Сєргій, митрополит Тернопільський і Кременецький, закінчив Московську духовну семінарію і Московську духовну академію. З 1972 до 1985 р.. служив на різних церковних посадах в Росії після чого перебрався в УПЦ МП.

Категоричний противник проголошення автокефалії УПЦ.
У 1992 р на Харківському Соборі УПЦ МП був одним з організаторів позбавлення сану Філарета.

9. Іонафан, митрополит Тульчинський і Брацлавський, закінчив Ленінградську духовну академію. З 1974 до 1987 р.. служив в Росії на різних церковних посадах під керівництвом Кирила (Гундяєва), який його і посвятив у ієромонахи, а згодом і в ієродинякони. З 1987 р. переведений в УПЦ МП.

Категоричний противник проголошення автокефалії УПЦ.
У 1992 р на Харківському Соборі УПЦ МП був одним з організаторів позбавлення сану Філарета.
За характеристикою Кирила Фролова, одного з координаторів проросійських козацьких і неонацистських організацій на території України, Іонафан (Єлецьких) — «послідовно проросійський Тульчинський архієпископ», який «відданий Патріарху Кирилу, Російській Церкві, Росії, ненавидить українізацію»

10. Марк, митрополит Хустський і Виноградовський, закінчив Московську духовну академію. З 1972 р. по 1985 р. служив в Росії на різних церковних посадах. З 1989 р. служив в Аргентинсько-Південноамериканської єпархії та Канаді, а в 2005 р. переведений на службу в УПЦ МП.

За інформацією ЗМІ, має плани приєднати Хустську та Виноградівську єпархію до Сербської Православної Церкви опісля отримання ПЦУ Томосу, щоб перешкоджати створенню Єдиної української помісної церкви.

Присутній на сайті "Миротворець" як агент антиукраїнської пропаганди.

11. Митрополит Августин закінчив Московську духовну академію. З 1973 до 1978 р.. навчався і служив в Росії на різних церковних посадах, а в 1978р. переведений на служіння в УПЦ МП.

В 1997 році виступив на Архієрейському соборі РПЦ із закликом накласти анафему на патріарха УПЦ-КП Філарета (Денисенка), що і б було зроблено.
У 2006 році на засіданні Всесвітнього русского православного собору в Москві заявив: "Мы ждем шагов со стороны России - как отряд, который ждет команды броситься в бой. Я как представитель Украинской Православной Церкви убежден, что неопределенность засасывает. Наступило время действовать решительно и называть все вещи своими именами"
------------------------------------

Зрозуміло, що це не всі агенти впливу Росії, але вони є "головою" великого організму УПЦ МП. І ця голова має стратегічною ідеєю "триколор і двухголового орла".

Будьмо чесними: скільки б ці люди не побудували церков і не роздали милостині, вони не перестануть бути агентами впливу Росії. За рахунок малих добрих справ вони обросли вірянами, якими можуть маніпулювати і скеровувати на потрібні їм цілі. Ці віряни довіряють їм значно більше, ніж Служба безпеки України та президенту Петро Порошенко.



Теги:УПЦ МП, інформаційна війна, агенти Кремля, фсб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar