реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Форвардні пропозиції для аграріїв

У Чернігівській облдержадміністрації відбулася презентація програм Аграрного фонду для малих і середніх агровиробників. За минулі три роки фермери області уклали контрактів з фондом на 50 тисяч тонн зерна. Принцип такої співпраці: навесні фермер бере кошти під заставу майбутнього врожаю, яким і розраховується.

"Агропідприємства зацікавлені, адже це один із способів залучення коштів для підтримки і розвитку аграрного сектору в області, -- сказав голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. -- У фонду для нас є унікальна пропозиція -- щодо дизпалива. Це стало результатом наших попередніх переговорів. Ми робимо все можливе, щоб створити максимально зручні умови для ведення аграрного бізнесу на Чернігівщині, забезпечити і економічне зростання, і зростання кількості робочих місць".

В.о. голови правління ПАТ "Аграрний фонд" Іван Баришев повідомив фермерів про нові форми співпраці: "По-перше, для зручності аграріїв ми знизили відсоткову ставку. В минулі роки вона становила від 22,5% до 25% у гривні і 15--18% з прив'язкою до курсових коливань. Ми переглянули ці цифри. Відтепер відсоткова ставка дорівнює 17,5% без прив'язки до курсу і 8,8% з прив'язкою".

Цього року Аграрний фонд на Чернігівщині реалізуватиме і пілотний проект щодо дизельного палива."Голос України"

На фото прес- служби ОДА фермери слухають пропозиції



Теги:Андрій Прокопенко, Аграрний фонд, фермери, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar