Філософія погреба
Знайомий каже:
«Раніше як було: в погребі спочатку вибирав яблука, які морщаться, цибулю, що стала проростати, картоплю, що кільчиться. А інше, краще, нехай ще полежить. Так і з вином: береш пляшку поганенького, а добре ще встигнеться випити. Хай вистоюється. І гроші… ті, що кращі – зелені, відкладаєш на чорний день… А зараз, у карантині, якась дивина зі мною. Довкола одні чорні новини, а я перестав думати про «чорний день». Тут, у підвалі, я нарешті зрозумів: ми – це наш вибір; і ніхто ні до чого нас не примушує, самі вибираємо – гірше чи краще. Зараз чи потім…»
Мирослав ДОЧИНЕЦЬ. "Різнотрав'я".
«Раніше як було: в погребі спочатку вибирав яблука, які морщаться, цибулю, що стала проростати, картоплю, що кільчиться. А інше, краще, нехай ще полежить. Так і з вином: береш пляшку поганенького, а добре ще встигнеться випити. Хай вистоюється. І гроші… ті, що кращі – зелені, відкладаєш на чорний день… А зараз, у карантині, якась дивина зі мною. Довкола одні чорні новини, а я перестав думати про «чорний день». Тут, у підвалі, я нарешті зрозумів: ми – це наш вибір; і ніхто ні до чого нас не примушує, самі вибираємо – гірше чи краще. Зараз чи потім…»
Мирослав ДОЧИНЕЦЬ. "Різнотрав'я".
Читайте також |
Коментарі (0) |