реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Філарет у Чернігові: терпіти, любити і боротися за Україну, за єдину помісну церкву. Фоторепортаж

7 грудня, як і рік тому, у Чернігові перебував Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
Патріарх Філарет у співслужінні з єпископами Чернігівським і Ніжинським Іларіоном та Переяслав-Хмельницьким і Бориспільським Єпіфанієм провів урочисте богослужіння з нагоди храмового свята - дня святої великомучениці Катерини. Після Літургії він відслужив молебень перед Дубенською чудотворною іконою Божої Матері, благословив відкриття на хорах Катерининської церкви православної бібліотеки та зустрівся з журналістами.

Звертаючись до вірян Патріарх нагадав їм, що українці зараз переживають теж саме, що колись пережили іудеї, яких пророк Мойсей вивів з єгипетського рабства. Багато хто з них після поневірянь у пустелі не бажав бути вільними, а хотів повернутися знову у рабство, щоб гарантовано мати хоч якийсь шмат «ковбаси».
На думку Патріарха те, що відбувається зараз в Україні це - випробування сили духу українства і спроможності його мати і жити у власній державі. Це – плата за отримання незалежності, як «манни небесної». Хоча горя і поневірянь в боротьбі за свою незалежність українці мали чимало. І тому треба терпіти, любити і боротися за Україну, за єдину Українську помісну церкву. Іншого шляху до Бога немає.
Патріарх Філарет також закликав прихожан Київського патріархату полюбити своїх противників: «Адже там, де любов - там Христос. Де ненависть - там Бога немає. Давайте будемо ми з вами Христовими!»
Візиту Патріарха вкотре намагалися перешкодити прихожани так званого «походного храма» УПЦ Московського патріархату, труби якого незаконно димлять вже четвертий рік поспіль біля собору святої великомучениці Катерини.
Однак сотні вірян з різних куточків області, українські козаки та правоохоронні органи завадили здійсненню цієї провокації.

Сергій Соломаха









Коментарі (1)
avatar
1
Слава Україні! Слава нашому Патріарху!
avatar