реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Фіктивні кредити обернулися позбавленням волі

До 5 років позбавлення волі засуджено мешканку Чернігівської області, яка привласнювала кредитні кошти

Апеляційний суд Чернігівської області виніс вирок за кримінальною справою, порушеною СБУ стосовно місцевої жительки, яка незаконно привласнила 200 тис. грн кредитних коштів.

У січні минулого року співробітники СБУ викрили та припинили протиправну діяльність особи, яка здійснювала оформлення кредитів на ім’я сторонніх осіб.

Встановлено, що 45-річна жінка, перебуваючи на посаді керівника районного відділення банку та зловживаючи своїм службовим становищем, давала підлеглим незаконні вказівки на оформлення ряду документів для отримання фіктивних кредитів. При цьому використовувались дані осіб, з якими банк раніше укладав кредитні угоди.

Жоден із зазначених у документах позичальників не знав про оформлення на його ім’я кредитних договорів і не отримував кошти, передбачені відповідними документами.

Готівку з банківської каси отримувала керуюча відділенням банку, яка в подальшому витрачала гроші на свій розсуд.
Суд визнав колишню працівницю банку винною за ч.2, ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1, ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Крім того, суд позбавив жінку права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядних функцій, строком на три роки.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:Кримінал, майно, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar