реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Європа потерпає від стихії

Європа страждає від потужного удару стихії. Там вирує атлантичний циклон "Кармен". Рясні дощі заливають відразу кілька країн континенту. Найбільші за останні півстоліття повені тероризують Бельгію, Нідерланди, Німеччину та Францію. Вже загинуло троє людей. У декількох районах оголошено надзвичайний стан. Триває евакуація. Повідомляє ТСН

Європу вже кілька днів поспіль заливає дощами. Найбільші негаразди в Бельгії. За вихідні в країні випала місячна норма опадів. У столиці Брюсселі підтоплені житлові будинки, підвали та автомобільні тунелі. Рівень води в міському каналі Шар-Леруа за одну ніч перевищив критичну позначку на кілька метрів. З міста довелося евакуювати дві сотні людей. Через зсув поліція закрила частину кільцевої дороги.

Не краща ситуація і на околицях столиці. У будинках води по коліно, а на вулицях б'ють фонтани. Біду в регіоні намагаються приборкати рятувальники та військові. З постраждалого регіону вивозять дітей, жінок та пенсіонерів. У декількох кілометрах від Брюсселя стрімкі потоки змили в річку автомобіль.

Негода торкнулася і сусідню Німеччину. Там рясні зливи викликали гігантські пробки. Шквальний вітер повалив на дороги десятки дерев і електроопори. У декількох містах на заході прорвало каналізацію.

Проте, трохи менше постраждали голландці та французи. Там евакуювати довелося кілька десятків людей. Наразі їм вже дозволили повернутися додому. Синоптики в усьому звинувачують циклон з Атлантики. Він буде бушувати в регіоні ще кілька днів.

Як повідомлялось, зливи в Бельгії тривають з п'ятниці. Блоковано багато автодоріг, в кількох місцях перекриті залізниці. Населення попереджають про необхідність виявляти пильність і обережність. У неділю влада бельгійської столиці оголосила план дій на випадок катастрофи.

Нагадаємо, сильні повені, які також спіткали Італію, стали причиною припинення виробництва відомого у всьому світі тосканського сиру моцарелла в більшості регіонів.




Теги:Німеччина, Евакуація, циклон, Європа, стихія, Італія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar