реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Де живуть наші інвестори?

Іноземні інвестиції в економіку Чернігівської області

Упродовж 9 місяців 2010р. в економіку Чернігівської області іноземними інвесторами вкладено 5,3 млн.дол.США прямих інвестицій. З країн ЄС надійшло 76,5% прямих інвестицій, з країн СНД – 6,6%, з інших країн світу – 16,9%. У той же час капітал нерезидентів зменшився на 1,2 млн.дол.

Приріст сукупного обсягу іноземного капіталу в економіці області, з урахуванням його переоцінки, утрат, курсової різниці тощо, за 9 місяців 2010р. становив 3,6 млн.дол., що складає 4,0% до початку 2010 року.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку Чернігівської області, на 1 жовтня 2010р. склав 92,4 млн.дол., що в розрахунку на одну особу становить 83 дол.США.

Майже половина загального обсягу інвестицій належить інвесторам із Німеччини. До вісімки найбільших інвесторів економіки області також входять: Польща, Кіпр, Віргінські острови, Британські, Литва, Італія, Росія та Сполучене Королівство.

Значні обсяги іноземних інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості (77,7%), сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послуг (8,9%), на підприємствах торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (5,5%).

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:Німеччина, Італія, Росія, інвестиції


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Інвестиції дуже дрібні. Тому що відігнали інвестора на новгород-сіверську крейду -- і це зробила обласна державна адміністрація. Пообіцяли, що прийдуть турки, але й з тими за суму хабаря не зговорилися. А чернігівське сміття уже давно австрійці мали б переробляти, але теж суму "відкату" не хочуть платити. Ось вам і інвестиції.
avatar
2
Здається, що не тільки інвестиціями, але й долею людей взагалі влада не переймається. У тій же Новгород-Сіверщині, про яку згадує автор "Клим", ситуація просто гнитюча. Економіка ледь дихає. Тільки жменька виробництв у районі заробляє для бюджету 15% власних коштів(!!!).Скрута і сірість з матеріально- технічним станом у школах. Знаю , як вчитель, що великий відсоток моїх випускників просто сидять вдома, бо нема де працевлаштуватися(!!!)Закриваються, а в подальшому- за пару рочків, розтягуються на шмаття школи на селах. Одним словом-мраки!? А проблема то дійсно ховається за ширмою небажань влади працювати для людей.
Ось вчора розповіли мені неприємну новину вчителі місцевої школи №2, що районний відділ освіти відправляє їх на курси підвіщення кваліфікації до Чернігова, не видаючи відряджень(!!!) Ви правільно зрозуміли, щоб не оплачувати(!!!). Я поцікавився у керівниці відділу освіти пані Ірини Зюзько щодо такого неподобства!? І вона повідомила, що дійсно, практика така існує, адже грошей нема. Отакої!!! Натомість ми вдало "захистили" Новгород-Сіверський від приходу сюди всесвітньо відомого холдінґу "Сімент" з 250 мільйонними інвестиціями для будівництва цементного заводу на півтори тисячи працюючих.
avatar
3
Идя по жизни, ты получаешь либо опыт, либо деньги. Бери опыт - деньги придут сами.
avatar