реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Електронна звітність — економія часу і комфорт

Нині складно уявити життя без сучасних інформаційних технологій. Ми звикли бути на мобільному зв’язку. Завдяки популярним Інтернет-сервісам спілкуємось у режимі реального часу з близькими. І не проблема, що між нами — тисячі кілометрів.

Тепер навіть можна купити товари через Інтернет, не відвідуючи магазину. Усі ці та інші «дрібнички» так щільно прижилися у нашому житті, що ми сприймаємо їх як належне. Але завдяки ним комфортними стають не лише звичні речі. Наприклад, якщо ви бухгалтер, то у вас є нагода скористатися ще однією перевагою інформаційного віку і тим самим покращити умови своєї роботи. Ідеться про можливість звітування до податкової в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку.

Перш за все це арсенал законодавства, що регулює подання звітності в електронній формі з накладанням на неї електронного цифрового підпису. У ньому є: Закон про електронний документообіг, Закон про ЕЦП, постанови КМУ № 1452, № 1453 та № 680, Інструкція ДПАУ № 233, Порядок ПФУ № 7-7. І це ще не повний перелік. Але вже на підставі названих документів можна сміливо стверджувати, що створено умови для подання звітності в електронній формі практично до кожного органу контролю.

Уже багато бухгалтерів великих підприємств Чернігова звітують у такий спосіб, а саме: Банк «Демарк», АТЗТ «Ритм», ВАТ «Чернігівське хімволокно», ТОВ «Ашер» та багато інших. Не відстають від них і підприємці – фізичні особи. Вони теж бережуть свій час і час податківців.

Володимир СИЗИХ, ДПІ у м. Чернігові




Теги:електронна звітність


Читайте також



Коментарі (0)
avatar