реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Екоінспекцію, яка закриває очі на будівництво московського архієпископа, ліквідують

Державна екологічна інспекція України не підлягає реформуванню, її слід ліквідувати. Про це заявив на брифінгу в Києві в понеділок віце-прем'єр Валерій Вощевський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Висновок один - реформувати неможливо. Ліквідувати", - заявив Вощевський. За його словами, ця служба абсолютно не виконує своїх функцій, "корупційна складова на рівні 100%''.

Замість цієї структури, в якій працює 2500 людей, пропонується створити нову організацію - із залученням молоді та громадських діячів.

Екологічний контроль за найважливішими підприємствами поки що забезпечуватиме нинішня служба, а нова організація створюватиметься паралельно. На створення нової структури піде півтора-два місяці, зазначає віце-прем'єр.

Екологічну інспекцію на Чернігівщині очолює Леонід Бурковський. Саме ця інспекція замість покарання архієпископа Амвросія (УПЦ Московського патріархату) за незаконне зрубування дерев біля Троїцького монастиря, вирішила шукати для покарання ...виконавця. Та й таке рішення прийнято під тиском громадськості, а то не було б і цього.

Ця ж служба засвітилася і в скандалі з нищенням Кордівки, яке триває прямо зараз. Раніше прес- служба прокуратури також назвала управління екології та екологічну інспекцію у числі винуватців ганебіного стану Стрижня в Чернігові.



Теги:Стрижень, Бурковський, архієпископ Амвросій, екологічна інспекція, Кордівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar