реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Є злочин - повинні бути засуджені

25 листопада у селищі Михайло-Коцюбинське відбувся меморіальний захід. Представники обласної та Чернігівської районної державних адміністрацій, обласної та Чернігівської районної рад, працівники установ, підприємств та організацій Михайло-Коцюбинської ОТГ, учні місцевої гімназії зібралися, аби вшанувати жертв геноциду, вчиненого більшовицькою владою проти Українського народу, зокрема і жителів селища. Адже згідно з документами протягом 1932-33 років пішло з життя понад 350 селян — від малих дітей до літніх людей.

На знак пам’яті про мільйони українців, які загинули мученицькою смертю від голоду, та в пам'ять про українські села і хутори, які знелюдніли після однієї з найстрашніших трагедій XX століття, учасники заходу поклали квіти до пам’ятного хреста.

У Чернігові меморіальний захід традиційно пройшов біля П'ятницької церкви. Поминальну літію очолив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. Йому співслужили священики П'ятницької, Катерининської
та церкви Михайла і Федора.

Слово перед громадою із запаленими лампадками тримали засутпник голови - керівник апарату Чернігівської ОДА Наталія Романова, міський голова Владислав Атрошенко, представник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко,а від обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка виступив Олег Обушний, який наголосив на відповіадльності катів та їх правонаступників за знищення українців.

Знаменно, що коли "Просвіта" раніше говорила про відповідальність Росії, як правонаступниці СРСР за злочини проти українців та Ізраїлю, сини якого творили розправу (досить згадати хоча би Лазаря Кагановича та Менделя Хатаєвича), нас звинувачували в екстремізмі та розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Цьогоріч уже й Президент Порошенко сказав про відповідальність Росії. Невже доживемо і до визнання ролі червоних комісарів - євреїв у знищенні українців?



Теги:Євстратій, Каганович, єврейські комісари, Чернігівська ОДА, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar