реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

"Дворянські недобитки" пили чай під липами

«Чернігів дореволюційний. Культура та мистецтво» — такою була назва науково-практичної конференції, що пройшла в селі Старий Білоус Чернігівського району. І це вже четверті Старобілоуські читання.
Організаторами заходу були Київське дворянське зібрання, міська «Просвіта», обласна організація Товариства охорони пам`яток історії та культури, Інститут історії, етнології та правознавства Чернігівського педуніверситету, обласний історичний музей і Чернігівська районна державна адміністрація. Виступали краєзнавці, історики з Чернігова, Києва, Полтави. Виступила і координатор цього цікавого проекту, праправнучка дворянина П.Березовського зі Старого Білоусу киянка Олена Малишко. Ще одним з організаторів була відома поетеса, голова міської «Просвіти» Надія Галковська.

Ось теми деяких доповідей: «Внесок Чернігівської «Громади» і дворянства в розвиток культури України другої половини ХІХ — початку ХХ століть», «Музика у дворянських садибах Чернігівської губернії», «Дворянський рід Лішиних у спогадах нащадків», « Художники і поети — представники дворянського роду Вербицьких», «Синематограф і фотографія у дореволюційному Чернігові»,

В рамках заходу пройшов вечір старовинного романсу, де співали соліст обласного філармонійного центру,заслужений артист України Іван Круш, солістка столичної Національної опери Леся Алєксєєва.

Петро АНТОНЕНКО



Теги:Чернігівський район, Старий Білоус, Вербицькі, Просвіта, дворяни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar